Hobo és Jim Morrison együtt a költészet napján

PR

2012. április 8., vasárnap 14:19, frissítve: vasárnap 14:35

Előadói estekkel, vers- és prózamondóversenyekkel, valamint egy különleges könyvbemutatóval ünneplik a költészet napját Jász-Nagykun-Szolnok megye művelődési intézményeiben.

Április 10-én, a költészet napja előestéjén Hobo lép fel Szolnokon az Ifjúsági Házban; Földes László Hármasoltár című előadói estjén József Attila, Viszockij és Jim Morrison megzenésített versei hangzanak el.

Ugyancsak e napon a Németh Ferenc és Popovics György alkotta duó műsorát élvezhetik az irodalomkedvelők Jászberényben a Lehel Film-Színházban, a programban Petőfi Sándor, Radnóti Miklós, József Attila és Juhász Ferenc versei mellett kortárs költők műveit adják elő megzenésített formában.

Április 11-én Tiszafüreden a Kovács Pál Művelődési Központban vers- és prózamondóversenyt rendeznek diákoknak; a selejtezőkben öt kategóriában közel száz fiatal állt a pódiumra, közülük harminchatan jutottak döntőbe, az ő produkcióikat láthatja és hallhatja a közönség. Kisújszálláson, az Arany János Városi Könyvtárban a város hat óvodájába járó kicsinyeknek rendeznek szavalóversenyt az életkoruknak megfelelő művekből.

Április 12-én Karcagon, a Csokonai Könyvtárban Ötvös László Melius Juhász Péter három bibliafordításának néprajzi, közéleti hatásai című könyvét mutatják be. A rendezvény előtt az intézményben közös ünneplésre várják a versbarátokat, ahol a résztvevők felolvashatják, előadhatják kedvenc költeményeiket.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.