Idén dönthetnek a reptéri vasútról

MN

2017. szeptember 11., hétfő 09:56, frissítve: hétfő 10:07

A kormány még idén dönthet a ferihegyi vasúti beruházás finanszírozásáról és ütemezéséről – közölte a Világgazdasággal a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A lap azt írja, folyamatban van az engedélyezési tervek kidolgozása, a vasúthatósági létesítési engedély megszerzése ebben az évben várható.

Az előkészítés uniós forrásokból zajlik, és a következő hónapokban derül ki, hogy milyen pénzekből fedezik a beruházás több tízmilliárd forintosra becsült költségét – teszi hozzá a Világgazdaság.

Mint megírtuk, a repülőtéri vasút terve hosszú évtizedekre nyúlik vissza, ám a Ferihegy 1-es terminálhoz épített vasútállomáson kívül eddig semmilyen beruházás nem valósult meg. A fejlesztési tárcánál már októberre elkészült a megvalósíthatósági tanulmány.

A tavaly decemberi kormányhatározat szerint Kőbánya-Kispest és Monor között 27 kilométeren új, az országos hálózatba illeszkedő kétvágányú, villamosított vasúti pálya, a 2-es terminálon pedig átmenő vasútállomás épül.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.