Ismét 300 forint körül az euró

WA

2012. április 16., hétfő 10:37, frissítve: hétfő 12:35

A fokozódó euróövezeti pénzügyi stabilitási aggodalmak miatt gyengülő euró/dollár jegyzéssel párhuzamosan 300 forintos eurójegyzés közelébe gyengült a forint.

Az eurót hétfő délelőtt tíz órakor 299,16 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben a péntek délutáni 297,11 forinttal szemben. A legmagasabb eurójegyzés hétfőn kora délelőtt 299,78 forint volt.

A svájci frank jegyzése 248,80 forint a pénteki 247,18 forint után, a dollár hétfő kora délelőttre 229,81 forintra erősödött a péntek délutáni 226,82 forintról, a japán jen pedig 2,8538 forintra 2,8008 forintról.

Az eurót hétfőn kora délelőtt 1,2995 dolláron, kéthavi mélyponton jegyezték, szemben a péntek délutáni 1,3080 és a péntek délelőtti 1,3180 dolláros jegyzéssel.

Nyomás alatt

Az eurót a spanyol pénzügyi rendszer növekvő külső finanszírozási igénye okán az euróövezeti periferiális országok szuverén adósságának fenntartható törleszthetőségével szemben felmerült kételyek tartják nyomás alatt.

A spanyol jegybank pénteki jelentése szerint az ország pénzintézetei márciusban majdnem kétszer annyi hitelt vettek fel az EKB-tól, mint februárban. A spanyol kötvényhozamok emelkedtek, a spanyol szuverén adósság törlesztésbiztosítási ügyleteiből képzett származékos befektetési eszköz, a CDS árazása pedig rekordmagasságba, 488 bázispontra nőtt.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.