Ismét lesz függönygyártás Pécsett

2012. szeptember 5., szerda 13:14

Újraindul a függönygyártás Pécsett; a Rovitex lakástextil-forgalmazó több mint 600 millió forintos beruházással épít új üzemcsarnokot a baranyai megyeszékhelyen.

Romeisz Norbert, a Rovitex Homedeco Group – a legnagyobb magyarországi lakástextil-forgalmazó cég – tulajdonos-ügyvezetője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: a közel 4000 négyzetméteres üzemcsarnok a tervek szerint 2014 első felében készül el, és a jelenlegi 60 munkavállaló mellett 15-20 új alkalmazottnak ad munkát. Az ügyvezető beszámolt arról is, hogy a Rovitex a magyarországi üzleteiben 32 százalékkal, több mint 1 milliárd forintra növelte árbevételét az első félévben a tavalyi azonos időszakhoz képest.

Termékfejlesztés

Romeisz Norbert a Pécsett jövő tavasszal induló beruházás kapcsán elmondta, hogy az új központban a gyártás mellett a termékfejlesztés is helyet kap. Hozzáfűzte: a több mint 600 millió forintos beruházási összegből 180 millió forint az európai uniós támogatás, a többit részben saját erőből, részben hitelből finanszírozzák.

Nemzetközi növekedés

A tavalyi eredményekről elmondta: a vállalatcsoport nemzetközi szinten 18 százalékkal növelte forgalmát idén január-júliusban 2011 azonos időszakához képest. Az ügyvezető kiemelte, hogy a pénzügyi stabilitást két jelentős, összesen 200 millió forintos beruházás mellett is sikerült megtartani. A cégcsoport tavaly vásárolta meg a 2008-ban csődbe ment magyar függönymárkát, a Gardéniát, valamint új, fali dekorációs üzletágat indított – mondta el Romeisz Norbert.

Kifejtette: a Gardénia tavalyi második féléves árbevételét az idei első félévre több mint duplájára, 160 millió forintra növelte. Szólt arról is, hogy Magyarországon 150, Európa-szerte pedig további 150 üzletben forgalmazzák a Gardénia függönyöket, és terveik között szerepel, hogy jövőre 500-ra növeljék üzleteik számát.

Nyugati és keleti nyitás

A Rovitex Homedeco Groupnak jelenleg öt országban van leányvállalata, további hét országban pedig viszonteladókon keresztül értékesítik termékeiket. Romeisz Norbert elmondta, hogy az elmúlt egy évben Szerbiában nyitottak új irodát, és immár Svájcba, valamint Ausztriába is szállítanak termékeket. Az ügyvezető a sajtótájékoztatón bejelentette azt is, hogy a textilgyártás újjáélesztésének támogatására meghirdetik a Gardénia lakástextil-tervező pályázatát.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.