Ismét megbírságolták a kórházellátót

MN

2018. március 13., kedd 11:50, frissítve: kedd 12:06

Két újabb tisztességtelen közbeszerzés miatt összesen 1,3 millió forintra bírságolták meg a Állami Egészségügyi Ellátó Központot (ÁEEK) – írja a Hír TV.

A Nyírő Gyula Kórház új pszichiátriai épületének tervezésére kiírt tenderen jogszabályellenesen hoztak ki egy olyan vállalkozást győztesnek, amely aránytalanul alacsony árajánlatot adott, az árindoklást pedig üzleti titokká nyilvánította.

Egy másik, oktatási feladatokra kiírt tenderen viszont pont az alacsony árra hivatkozva zárták ki az ajánlattevőt, azonban a bizottság szerint alaptalanul.

A Hír TV felidézi: a kórházellátónak nem ez az első jogsértő közbeszerzése, csak tavaly öt nagyobb értékű beszerzésüket meszelte el a Közbeszerzési Döntőbizottság – a jogi procedúra miatt a beszerzendő, sok esetben életmentő eszközök is késnek.

A szerkesztő ajánlja

Kerekes Zsolt

„Orbán Viktor tisztában van vele, hogy nagyobb valószínűséggel veszíteni fog”

Az elégtétellel való fenyegetés azt mutatja, a választás utánra is ki van tűzve a feladat: összetartás, ellenállás, visszavágás.

Grimm Balázs

Egy édesanya és az ő halálos beteg kisfia, akiket magára hagyott az állam

Az olcsó gyógyszereket megkapják támogatottan, a drágákat nem, miközben 74 ezer forintból próbál megélni a kis család.

Stier Gábor

Theresa May és a Nyugat sokat segített Putyinnak

Komoly reformokra a széles körű felhatalmazás ellenére sem nagyon számít a lapunk által megkérdezett politológus, Ilja Grascsenkov. Interjú.

Ficsor Benedek

Távolodás a politikától: a konszolidálódó MMA a Fekete-korszak után

Fekete György távoztával új korszak köszönt az akadémiára, de fiatalok nélkül hosszú távon bajosan működhet a köztestület.