Két magyar termék is bekerült a világ legjobb élelmiszerei közé

MTI

2017. szeptember 8., péntek 10:32, frissítve: péntek 10:48

A magyar ChocoMe Kft. kávés-mogyorós Raffinée terméke bekerült a világ legjobb ötven élelmiszere közé a héten zárult Great Taste Award versenyen Londonban – közölte az édességgyártó cég az MTI-vel. A Donum Terrae Kft. tökmagolaja szintén nyert a verseny honlapja szerint.

Az eseményen Top 50 Foods díjjal ismerték el a termékeket.

A csokoládét gyártó tájékoztatása szerint magyar termék soha nem ért el még ekkora sikert a Great Taste Award versenyek történetében. A világ ötven legjobb élelmiszereinek megválasztott termékek között idén három csokoládétermék szerepel, amelyből kettő egy gyártóhoz tartozik.

Közölték, hogy a ChocoMe csokoládék a világ harmincegy országában érhetők el.

Az idei versenyre több mint tizenkétezer termékkel neveztek a világ több országából. A versenyre több kategóriában olyan csomagolt élelmiszerrel lehet nevezni, amely a fine food minőségbe sorolható. A terméket négyszáz zsűritag teszteli úgy, hogy a vakkóstoláson, csak az íz alapján rangsorolják az élelmiszert.

A ChocoMe árbevétele 2015-ben mintegy 465 millió forint, tavaly már csaknem 620 millió forint volt. A vállalkozás nyeresége 2015-ben 62 millió, tavaly 64 millió forintot ért el.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.