Kétmillió eurós beruházást adtak át Budapesten

2014. május 19., hétfő 14:55, frissítve: hétfő 15:32

Átadták a habgyártással foglalkozó Polifoam Kft. új, 3 ezer négyzetméteres üzemcsarnokát és raktárait, a japán tulajdonú cég gyártóterülete a kétmillió eurós beruházással 14,5 ezer négyzetméterre bővült – jelentette be a kft.-t tulajdonló Trocellen csoport vezérigazgatója sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

Takács József hozzátette: az idén harmincéves első japán–magyar vegyesvállalat üzemcsarnokában autóipari termékek gyártásához használt hőformázó gépeket állítottak üzembe, a beruházás tavaly ősszel kezdődött. A Polifoam Kft. a fejlesztések eredményeképpen az elmúlt két évben hetven új munkahelyet teremtett, jelenleg több mint kétszáz dolgozója van.

Beruházások: 2013-ban valami megváltozott
A magyarországi beruházások volumenindexe csaknem hétévi stagnálás, illetve visszaesés után tavaly nőtt először 2005 óta, 2013-ban éves szinten már 7,2 százalékos volt a növekedés – áll a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) májusban kiadott jelentésében.

Közlése szerint a japán tulajdonos további, 2,5 millió eurós beruházásával Budapesten egy negyvenfős kutatás-fejlesztési (K+F) központot hoztak létre, ahol műanyag hab fejlesztésébe kezdtek. Hangsúlyozta: a két, összesen 4,5 millió eurós beruházás a magyar cégeknek a termelésben és a K+F-ben is újabb növekedési lehetőséget biztosít a következő évtizedekben.

Ismertetése szerint a Polifoam az elmúlt három évben megtízszerezte a nyereségét, ami 2013-ban meghaladta a kétmillió eurót.

Több ezer termék készül a habból

A kémiailag térhálósított polietilén habból készülő, csoport szinten több ezerféle terméküket több iparág részére gyártják, a legjelentősebb az autóipar. A Polifoam Kft. több százféle terméket gyárt, amelyeket a sport mellett az építőiparban, a gépészetben vagy a klímatechnikában alkalmaznak. A vállalat a világ valamennyi síbakancsgyártójának a beszállítója, a szabadidőiparban a Decathlon negyedik legnagyobb európai beszállítója – mondta.

Pluhár Sándor, a Polifoam Kft. ügyvezető igazgatója közölte: az árbevétel 2013-ban 6,3 milliárd forintra, 20,4 millió euróra emelkedett, hat veszteséges év után újra nyereséget értek el. Termékeik 96 százalékát exportra gyártják, tavaly 35 országba szállítottak, a legjelentősebb partnerországok közül Franciaországot és Németországot emelte ki.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.