Korszerűsítés a Szent István Egyetemen

WL

2012. január 17., kedd 08:24

A Szent István Egyetem csaknem 190 millió forintos, pályázaton nyert támogatásból korszerűsíti az Ybl Miklós Építéstudományi Karhoz tartozó két, budapesti épületét.

Az energiafelhasználás és az ezzel kapcsolatos kiadások csökkentését célzó fejlesztés külső szigeteléssel, ablakcserével, valamint a fűtés és a világítás korszerűsítésével valósul meg – áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az egyetem tájékoztatása szerint az Új Széchenyi-terv keretében zajló fejlesztés 2011. november 30-án kezdődött, és várhatóan 2013. március 20-án fejeződik be.

Az építéstudományi kar munkatársai külső szakértők együttműködésével hosszas előkészítés után dolgozták ki a műszaki koncepciót, és nyújtották be pályázatukat. Az épületek energetikai jellemzőinek hagyományos módszerekkel történő javítása ugyanis a meglévő épületszerkezetek, valamint az épület védett architektúrájának következtében nehézségekbe ütközött – olvasható a sajtóközleményben.

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretén belül, a kohéziós alap társfinanszírozásával valósul meg.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.