Ledózerolják az egri gyárat

LM

2012. május 9., szerda 14:14

Vállalkozói övezetet alakít ki egy volt egri kőfeldolgozó helyén a terület tulajdonosa, az önkormányzati tulajdonú EVAT Zrt. az Új Széchenyi-terv támogatásával – közölte a polgármesteri hivatal médiareferense az MTI-vel szerdán.

Zentai László elmondta: a 446 millió forint értékű fejlesztés 223 millió forintos támogatásban részesül az Észak-magyarországi operatív program pályázata alapján. Az ipari övezetben húsz vállalkozás működhet.

Az ipari termelést biztosító infrastruktúrát, illetve az irodáknak és tárgyalóknak helyet biztosító szolgáltató házat az egykori kőőrlő üzem helyén, a terület revitalizációja nyomán alakítják ki. A beruházás keretében lebontják a gyárépületeket, illetve egy utat is építenek a területen.

A tervek szerint az első vállalkozások 2012 őszétől települhetnek be az új gazdasági övezetbe. Először bérelhetik a telephelyeket, ám később meg is vásárolhatják azokat. A bérelt területen a vállalkozások saját igényeik szerint alakíthatnak ki üzemi épületeket – közölte Zentai László.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: „Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán”

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Nem tűnt őrültnek a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.

Vég Márton

Orbán és Soros egy csapatban játszik? „Soros-szervezetet” pénzel a BM

Több millió forint állami pénzt kapott egy menekülteket segítő szervezet, amely tagja a milliárdos civil hálózatának is.

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.