Leisztinger-közeli repülős cég kap kormányzati ajándékot

MN

2018. április 3., kedd 20:22, frissítve: kedd 20:34

Vissza nem térítendő 250 millió forinttal támogatják a Genevation Aircraft Kft. új repülőgép-prototípusainak kifejlesztését és sorozatgyártását – közölte Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár a Bács-Kiskun megyei Jakabszálláson kedden.

A helyi sportrepülőtéren bemutatták a Genpro műrepülőgépet, amely világ első acél-karbon rácsszerkezetű anyagból készült egyszemélyes repülője. Az új repülőgéppel Besenyei Péter, a legeredményesebb magyar műrepülő pilóta tartott bemutatót.

A bemutatót követő sajtótájékoztatón Skultéty Tamás, a Genevation Aircraft Kft. társtulajdonosa elmondta: az új sportrepülőgép mindent tud, amit manapság egy világszínvonalú műrepülőgépnek tudnia kell, így joggal reménykedhetnek abban, hogy a világpiacon is megállja a helyét.

A sajtótájékoztatóról szóló MTI-tudósítás nem tér ki arra, hogy a Genevation többségi tulajdonosa az A2 IT Arago Zrt., a részvénytársaságban pedig legalább kilencvenszázalékos tulajdoni hányaddal rendelkezik Leisztinger Tamás nagyvállalkozó. Leisztinger a Napi.hu 2017-es összeállítása szerint 79 milliárd forintos vagyonával a tizenkettedik leggazdagabb magyar.

A vissza nem térítendő támogatásról Lepsényi István államtitkár a következőket mondta: 2010 óta a polgári kormány fontos célja az ipar és ezen belül is a magyar vállalkozások fejlesztése, és minden esély megvan arra, hogy a Genevation Aircraft Kft. egy az egész világon ismertté váló termékkel csatlakozzon a magyar márkák sorához.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.