Több mint három tonna lejárt, penészes húst találtak a Fény utcai piacon

MN

2017. december 20., szerda 08:31, frissítve: szerda 13:35

Több mint 3,2 tonna lejárt szavatosságú, jelöletlen vagy egyéb okból nem nyomon követhető, illetve penészes, erősen szennyezett és szabálytalanul előállított vagy tárolt termék forgalomból való kivonását és megsemmisítését rendelte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Fény utcai piacon. A hibák kijavításáig felfüggesztették az üzlet működését – közölte a Nébih.

A tájékoztatás szerint a húskészítményeket forgalmazó kereskedelmi egységben az üzemeltetők a legalapvetőbb higiéniai és tárolási követelményeket sem tartották be. Az egész üzletben nagyfokú rendetlenség uralkodott, és egyes helyiségekben nagy mennyiségű, oda nem illő, használaton kívüli tárgyat találtak. Az élelmiszert tartalmazó kartondobozok, ládák közvetlenül a padozaton álltak, a radiátorcsövön kolbász lógott. Az elsődleges funkcióját be nem töltő, működésképtelen és erősen szennyezett kézmosóra hulladékkal teli szemeteszsákot akasztottak.

Az árucikkek egy része penészes, erősen szennyezett volt, továbbá azokat a hűtési lánc megszakításával, szobahőmérsékleten tárolták, illetve – kifejezett jogszabályi tiltás ellenére – lefagyasztották.

Az üzlet a súlyos élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentő hibákat azóta kijavította, így – az ismételt hatósági szemlét követően – a Nébih szakemberei feloldották a tevékenység felfüggesztését.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.