Már egymillió autóban van magyar fejlesztésű kormánymű

TK

2014. szeptember 18., csütörtök 00:22

Már egymillió autóba szerelték be világszerte azt az elektromos kormányművet, amit a ThyssenKrupp budapesti kompetenciaközpontjában fejlesztenek – közölte a ThyssenKrupp Presta Hungary Kft.

A közlemény szerint a világon az autókba szerelt kormányoszlopok negyedét adó ThyssenKrupp Steering üzleti egységhez tartozó budapesti központban a mérnökök olyan kormányrendszereket fejlesztenek, amelyek elektromotoros rásegítést alkalmaznak a hagyományos, folyamatosan energiát felvevő hidraulikus rendszer helyett.

Ez a rendszer csak akkor fogyaszt energiát, ha a kormányt elforgatják, ezért alkalmazása autótípustól függően akár 0,3 literes üzemanyag-megtakarítást is jelenthet száz kilométerenként – írja a cég, hozzátéve: a megoldás olyan biztonsági és kényelmi funkciók elérését teszi lehetővé, mint az oldalszél-kompenzáció vagy a parkolási asszisztens.

A Budapesten zajló szoftver- és hardverfejlesztés a siker kulcsfaktora az elektromechanikus kormányrendszerek területén – idézi a közlemény Karsten Kroost, a ThyssenKrupp AG Alkatrész-technológia üzletágának igazgatótanácsi elnökét, aki hozzátette: ez adja ugyanis minden modell egyedi kormányzási érzetét, amelyet a vásárlói igények alapján alakítanak ki.

A mintegy 350 alkalmazottat foglalkoztató budapesti kompetenciaközpont az elmúlt 15 évben folyamatosan bővült. A ThyssenKrupp többek között a BMW és a Daimler számára is fejleszt kormányrendszereket Magyarországon – derül ki a közleményből.

A ThyssenKrupp Presta Hungary Kft. 2013. szeptember 30-án végződött üzleti évben elért értékesítésből származó nettó árbevétele 7 milliárd 382 millió forintot tett ki az előző üzleti évi 5 milliárd 630 millió forint után. A cégnek a 2013 szeptemberében végződött üzleti évben elkönyvelt adózott eredménye 269 millió forint veszteség volt, az egy évvel korábbi 174 millió forint nyereség után.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.