Matolcsy György idősebb fia is jól bevásárolt

MN

2018. március 20., kedd 07:36, frissítve: kedd 10:51

Matolcsy György jegybankelnök idősebb fia is vásárolt egy impozáns ingatlant a II. kerületben, így durván 200 méteres körzetben már csaknem 600 millió forintos vagyon koncentrálódik a Matolcsy család kezében – írja a 24.hu.

Matolcsy Máté és a felesége tavaly november óta lakik a Kondor úton, és a portál szerint azóta itt székel az idősebb Matolcsy fiú egyik cége, az Amur Online Kft. Az ingatlant Matolcsy Máté másik cége, a Mém Műhely Kft. vette meg tavaly júliusban. Alig két héttel később, minthogy Matolcsy Ádámé lett a 430 milliós luxusvilla.

A Kondor utcai ingatlant a 24.hu szerint 150 millió forintért hirdették. A 179 négyzetméteres lakórészt az alsó szinten 393 négyzetméternyi, a tulajdoni lap szerint mellékhelyiség toldja meg, amelyben a hirdetés szerint helyet kapott egy biliárdterem, gardróbszoba, konyha, háromállásos garázs, valamint a wellnesshelyiség.

A portál korábban megírta, hogy a jegybankelnök kisebbik fia, Ádám egy II. kerületi, Páfrányliget utcai villában lakik, amit a jegybankelnök egyik fiának cége, a Magyar Stratégiai Zrt. vett meg, a 280 millió forintos jelzáloghitelt pedig Matolcsy György unokatestvérének bankjától, a Növekedési Hitel Banktól (NHB) vették fel. A 24.hu úgy látta, hogy a jegybankelnök is itt lakik, innen jár dolgozni. Fia közlése szerint Matolcsy György bérleti díjat fizet neki.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Ahogyan Matolcsy Ádám villájánál, az idősebb fiú Kondor utcai ingatlanának megvételénél is Matolcsy György unokatestvérének, Szemerey Tamásnak a bankja, az NHB segített: 90 millió forintos jelzáloghitelt adott. A 24.hu szerint az ingatlan hivatalos tulajdonosánál, a Mém Műhely Kft.-nél is megjelenik jelzálogbejegyzés. Nagy kérdés azonban, milyen alapon kapott ekkora hitelt az ingatlant megvásároló Mém Műhely Kft., amelynek bevétele az utóbbi években 7 millió forint körül ingadozott, az eredménye a nulla körül, de inkább veszteséget termelt.  

A Magyar Nemzeti Bank nem válaszolt azokra a kérdésekre, hogy nem érzi-e visszásnak az elnök, hogy mindkét fia cégét hitellel segítette unokatestvérének a bankja, ő tudott-e ezekről az ügyletekről, illetve segítette-e anyagilag vagy más módon fiait, hogy érdekeltségeikhez kerüljön a két ingatlan.

Matolcsy Máté a 24.hu-nak azt írta: csak a tulajdonos cég (Mém Műhely) irodája van az ingatlanban, emellett ő, a felesége és a fia használják. Az ikerházfelet több éven át sikertelenül árulták, felújítandó állapotban van, és ehhez képest is alacsonynak mondható áron sikerült megvenni. Matolcsy Máté szerint azért kaptak hitelt ehhez az NHB-től, mert „kis bankként az NHB Bank a kisebb vállalatokat is fontos, komoly ügyfélként kezeli”.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.