Megduplázta nyereségét a gyógyszergyár

WA

2012. augusztus 6., hétfő 18:00

Az Egis Gyógyszergyár 5,11 milliárd forint konszolidált adózott eredményt ért el üzleti éve harmadik negyedévében – április–júniusban –, ez több mint duplája az előző év azonos időszakában elért 2,31 milliárd forintos profitnak – közölte a társaság hétfőn a Budapesti értéktőzsde honlapján.

A negyedévi 34,67 milliárd forint árbevétel 7,1 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi bázist. Az elemzők 5,17 milliárd forint negyedéves profitot és 34,08 milliárd forint árbevételt vártak.

Nőtt a Richter is

A Richter Gedeon Nyrt. 11,15 milliárd forint konszolidált, adózott nyereséget ért el 2012 második negyedévében, 29,6 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában

A nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) alapján készült tőzsdei jelentés szerint a 2011. október 1-jén indult üzleti év első kilenc hónapjában 16,89 milliárd forint volt a társaság adózott eredménye, 46,6 százalékkal több a bázisidőszakinál. Az árbevétel ebben az időszakban 98,57 milliárd forintot tett ki, 2,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Az egy részvényre jutó nyereség a kilenchavi adatok alapján 2170 forint, míg egy évvel korábban 1480 forint volt.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.