Megjött Mészárosék nagy bejelentése

MNO

2017. március 13., hétfő 17:24, frissítve: hétfő 21:26

További 7,47 százalékos részvénycsomagot szerez Mészáros Lőrinc, Felcsút Orbán Viktorhoz ezer szállal kötődő polgármestere az Opimus Group Nyrt.-ben – közölte a cég a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Így a politikus tulajdonhányada 24,37 százalékra nő a cégben, a Konzum PE Magántőkealap pedig kötelező nyilvános vételi ajánlati eljárást fog lefolytatni. Az ügyre még a Gazdasági Versenyhivatalnak is rá kell bólintania.

Az Opimus részvényeinek kereskedését már csütörtökön felfüggesztették, a Konzuméit csak ma. Ez egyébként bevett eljárás olyankor, amikor az árfolyamot jelentősen befolyásoló bejelentésre készülnek.

Korábban az Opimus tulajdonában lévő Opimus Press vásárolta meg a Népszabadság kiadóját, a Mediaworksöt. A lapot aztán gazdasági, fenntarthatósági okokra hivatkozva szüntették meg, és a korábbi felvetésekkel ellentétben nem indították újra.

Megírtuk: az Opimus Group Nyrt. 16,9 százalékos tulajdonrészét vásárolta meg Mészáros Lőrinc. Ugyancsak tulajdonos lett az Opimusban a Konzum Management Kft., mely a részvények 14 százalékát vette meg – és amelyben a felcsúti polgármester a múlt héten 20 százalékos tulajdonrészt vásárolt.

A szerkesztő ajánlja

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.