Megvette a Közvágóhíd területét az Orbán Viktor-közeli török milliárdos

MN

2017. november 8., szerda 17:04, frissítve: szerda 17:45

Adnan Polat épp Erdogan-párti csúcsgazdagokból szervez üzleti koalíciót – ők máris megvásárolták a pesti Közvágóhíd épületegyüttesét – írja a Válasz.hu.

A cikk felidézi, hogy az Orbán-kormány kereskedőházi partneréről, Adnan Polatról nemrég azt írta a Forbes magazin török kiadása: új üzleti korszakot készül nyitni, melynek kulcsa Magyarország. A Magyar Narancs világossá tette, hogy Polat egyebek mellett gigantikus naperőműparkot akar építeni hazánkban. Továbbá – mint az isztambuli üzletember a Forbesnak elárulta – euró-százmilliókat szán budapesti ingatlanfejlesztésekre.

Az egyik fejlesztendő terület a volt Közvágóhíd 4,8 hektáros része lehet: az a telek, amely a Nemzeti Színházzal és a Művészetek Palotájával szemben, a Soroksári út túloldalán helyezkedik el. Polat projektcége, az APD Real Estate Kft. a közelmúltban vásárolta meg ezt a barnamezős zónát, és rögtön bevont a kft.-je tulajdonosi körébe két másik török családot – teszi hozzá a Válasz.hu.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.