Megvette a Közvágóhíd területét az Orbán Viktor-közeli török milliárdos

MN

2017. november 8., szerda 17:04, frissítve: szerda 17:45

Adnan Polat épp Erdogan-párti csúcsgazdagokból szervez üzleti koalíciót – ők máris megvásárolták a pesti Közvágóhíd épületegyüttesét – írja a Válasz.hu.

A cikk felidézi, hogy az Orbán-kormány kereskedőházi partneréről, Adnan Polatról nemrég azt írta a Forbes magazin török kiadása: új üzleti korszakot készül nyitni, melynek kulcsa Magyarország. A Magyar Narancs világossá tette, hogy Polat egyebek mellett gigantikus naperőműparkot akar építeni hazánkban. Továbbá – mint az isztambuli üzletember a Forbesnak elárulta – euró-százmilliókat szán budapesti ingatlanfejlesztésekre.

Az egyik fejlesztendő terület a volt Közvágóhíd 4,8 hektáros része lehet: az a telek, amely a Nemzeti Színházzal és a Művészetek Palotájával szemben, a Soroksári út túloldalán helyezkedik el. Polat projektcége, az APD Real Estate Kft. a közelmúltban vásárolta meg ezt a barnamezős zónát, és rögtön bevont a kft.-je tulajdonosi körébe két másik török családot – teszi hozzá a Válasz.hu.

A szerkesztő ajánlja

Németh Ványi Klári

Aki a gulágon nőtt fel

Az akkor mindössze tizennégy éves Nagy Rózsát 1945 januárjában hurcolták el Göncről. Az ő történetével emlékezünk a kommunizmus áldozataira.

Molnár Csaba

A rádiumlányok a női emancipáció hősei voltak, de az életükkel fizettek

„Nyald, mártsd, fesd!” – mantrázták az óragyárakban fillérekért dolgozó fiatal nők, akik szinte másodpercenként ettek a sugárzó anyagból.

Pápay György

A körzetek többségében nem tekinthető lefutottnak a választás

Néhány százalékos országos erősödés számos egyéni győzelmet hozhat az ellenzéknek.

Kuthi Áron, Zord Gábor László, Garamvölgyi Flóra

Miért és hogyan hagyták el Magyarországot? Három történet a több százezerből

A sebész, akit alig ismertek meg a gyerekei. Egy kutató, akit a szakmája hajt. A házaspár, amelyik ösztöndíjjal ragadt kint.