Megvette a Közvágóhíd területét az Orbán Viktor-közeli török milliárdos

MN

2017. november 8., szerda 17:04, frissítve: szerda 17:45

Adnan Polat épp Erdogan-párti csúcsgazdagokból szervez üzleti koalíciót – ők máris megvásárolták a pesti Közvágóhíd épületegyüttesét – írja a Válasz.hu.

A cikk felidézi, hogy az Orbán-kormány kereskedőházi partneréről, Adnan Polatról nemrég azt írta a Forbes magazin török kiadása: új üzleti korszakot készül nyitni, melynek kulcsa Magyarország. A Magyar Narancs világossá tette, hogy Polat egyebek mellett gigantikus naperőműparkot akar építeni hazánkban. Továbbá – mint az isztambuli üzletember a Forbesnak elárulta – euró-százmilliókat szán budapesti ingatlanfejlesztésekre.

Az egyik fejlesztendő terület a volt Közvágóhíd 4,8 hektáros része lehet: az a telek, amely a Nemzeti Színházzal és a Művészetek Palotájával szemben, a Soroksári út túloldalán helyezkedik el. Polat projektcége, az APD Real Estate Kft. a közelmúltban vásárolta meg ezt a barnamezős zónát, és rögtön bevont a kft.-je tulajdonosi körébe két másik török családot – teszi hozzá a Válasz.hu.

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.