Messze nem ezt várták Amerikában

WL

2012. május 2., szerda 16:34

Az Egyesült Államokban a szakértők által vártnál jóval kisebb mértékben, 119 ezerrel nőtt áprilisban a foglalkoztatottak száma a magánszektorban – derült ki az ADP adatfeldolgozó szolgálat szerdán kiadott havi országos foglalkoztatási jelentéséből (National Employment Report).

Ez a mezőgazdaságot leszámítva a magánszektor valamennyi területét lefedi, és az első az amerikai munkaerőpiac alakulásáról a héten megjelenő makroadatok sorában.

A szakértők 175 ezres növekedést vártak áprilisra a márciusi  209 ezres emelkedés után.

Csütörtök délután a washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikája jelenik meg az első alkalommal munkanélküli-segélyt igénylők számának heti alakulásáról, pénteken délután pedig az áprilisi havi munkanélküliségi és foglalkoztatási adatokat ismerteti a minisztérium.

Az elemzők várakozása szerint a munkanélküli-segélyt először kérők száma némileg csökkent a múlt héten a megelőző héthez képest, a munkanélküliség pedig 8,2 százalék maradt áprilisban.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.