Milliárdokból lesz új szálláshelyük a határvadászoknak

MN

2018. január 22., hétfő 11:57, frissítve: hétfő 12:03

A Készenléti Rendőrség határvadászai laknak majd az egykori Vorosilov-laktanyában, amelynek újjáépítésére most több mint négymilliárd forintot költenek – írja a Délmagyar.hu.

A cikkben közölték, hogy lebontják, majd újjáépítik a laktanyát Szegeden – a munka már korábban megkezdődött, de eddig csak találgatások voltak arról, hogy a rendőrség használja-e majd az épületet, illetve a területet.

A portál megkereste az Országos Rendőr-főkapitányságot azzal kapcsolatban, hogy valóban ők alakíttatják-e át az épületeket. Megtudták, hogy a Készenléti Rendőrség határvadászainak a szálláshelye épül a laktanya helyén, ahol összesen 418 embert tudnak megfelelő körülmények között elhelyezni. Akik majd az új épületben lakhatnak, jelenleg a Készenléti Rendőrség XXV. és XXVI. Határvadász Bevetési Osztályán, Szegeden dolgoznak.

A rendőrség tervei szerint idén, valamikor a második negyedévben végeznek a munkákkal, és akkor át is adják az épületeket.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.