Miskolci cég szállít a letteknek

TL

2012. augusztus 1., szerda 17:04

Lettországi tendert nyert meg a drót, huzal és egyéb termékek, hevederek, kábelek gyártására szakosodott miskolci Fux Zrt., amely a baltikumi ország nagyfeszültségű villamoshálózat kiépítéséhez 2700 tonna vezetéket szállít – tájékoztatott Barkóczi István, a társaság vezérigazgatója szerdán.

Barkóczi István elmondta, hogy a tender megnyerése 2700 tonnányi termék 2100 kilométer hosszúságú vezeték gyártását jelenti a cég számára, a munka az év végén kezdődik. Az első szállítmány 2013 februárjában hagyja el a FUX telephelyét, és a tervek szerint  a tender 2014 áprilisában zárul. Mint mondta, ez a munka a társaság éves gyártási kapacitásának több mint harmadát köti le.

A vezérigazgató emlékeztetett arra, hogy a Fux Zrt. az elmúlt években két nagy tender beszállítója volt. Előbb egy észtországi nagyfeszültségű távvezetékrendszer kiépítéséhez szállítottak 3000 tonna vezetéket, majd a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (Mavir) Zrt. pályázatát nyerték meg, és mintegy 6300 tonna „fuxos" vezetéket építettek be a Dunántúl térségében. Mint azt Barkóczi István – aki a Fux többségi tulajdonosa is – mondta, mindkét korábbi munka jó referenciának számított a lett megrendelés elnyeréséhez. Azt, hogy ez mekkora árbevételt hoz a társaságnak, üzleti érdekekre hivatkozva nem árulta el.

A Fux árbevétele egyébként a 2010-es 7,1 milliárd forintról 2011-re 7,8 milliárd forintra nőtt, miközben az adózott eredmény harmada lett a megelőző évinek. Az eredmény csökkenését a cégvezető elsősorban az alapanyagok drágulásával magyarázta. A csaknem kétszáz embert foglalkoztató, tevékenységét húsz évvel ezelőtt kezdő Fux Zrt. idei üzleti terve a tavalyi árbevétel megközelítését célozza meg. A főleg külpiacokra termelő miskolci cég 2012-ben nagy fejlesztést nem tervez, célja az, hogy kisebb fejlesztésekkel, innovatív termékekkel bővítse a választékot – tette hozzá Barkóczi István.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Lázár János: Akit Gyurcsány támogat, az a szememben nem vásárhelyi

A miniszter szerint úgy viselkedtünk, ahogy a Rákosi-diktatúrában volt szokás. A vásárhelyi választásról beszélgettünk.

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.