Nagyszabású útfelújítások Békés megyében

KG

2012. július 21., szombat 10:15, frissítve: szombat 11:39

Egy év múlva kezdődik a Békéscsabát Kecskeméttel összekötő 44-es főút Békés megyei szakaszának gyorsforgalmi úttá fejlesztése – közölte Erdős Norbert országgyűlési képviselő (Fidesz) szombaton.

Erdős Norbert elmondta: a Békés megyei útfejlesztések aktuális helyzetéről Fónagy Jánostól, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárától kapott tájékoztatást. Az M44-es gyorsforgalmi úttá fejlesztése Kecskeméttől Békéscsabáig három ütemben valósul meg. A fejlesztés első ütemének kivitelezési munkálatai a tervek szerint 2013-ben indulnak, és azt követően két-három éven belül befejeződnek – mondta a képviselő.

Az építés kezdési időpontját az Európai Unió szigorú támogatási feltételei határozzák meg. Addig el kell készíteni a hiányzó megvalósíthatósági tanulmányokat, és előreláthatóan a környezetvédelmi engedély módosítására is szükség lesz a Tisza térségéhez tartozó Natura 2000-es területek miatt – tette hozzá Erdős Norbert.

2012-ben fejeződik be a 47-es számú főút Mezőberény és Békéscsaba közötti 12 kilométer hosszú szakaszán a burkolat felújítása és megerősítése. Hasonló fejlesztés történik a 47-es főúton Békéscsaba és Orosháza között. 2014-ig 34 kilométer újul meg, és épül egy új felüljáró a 47-es főút mezőberényi vasúti átkelőhelyénél.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.