Nem adta fel végleg a Penny

Hajdú

2015. augusztus 15., szombat 05:00

A Penny Market technikai nehézséggel magyarázza a pénzfelvételi szolgáltatás szüneteltetését. Ebből arra lehet következtetni, jelenleg dolgoznak azon, hogy az informatikai rendszer átalakításával megoldják a vásárlás és a pénzfelvétel különválasztását, s ezzel elejét vegyék az adóelkerülési vádnak.

Technikai nehézséggel magyarázza a pénzfelvételi szolgáltatás szüneteltetését a Penny Market. A kereskedelmi lánc kérdésünkre adott válaszából az is kiderül, csak ideiglenes felfüggesztésről van szó. Egy hónappal ezelőtt a Magyar Nemzet számolt be arról, hogy a diszkontlánc bevezette a Nyugat-Európában már jól ismert „cashback" szolgáltatást. Ennek lényege, hogy minden háromezer forint fölötti vásárlás esetén maximum húszezer forint készpénzt is fölvehet a vásárló, ha kívánja. Miután a Penny a tranzakciót vásárlásként jelenti a közreműködő banknak, a pénzintézet nem tudja elkülöníteni a pénzfelvételt a tényleges vásárlástól, így adózási probléma vetődhet föl. A jogszabályok szerint ugyanis a pénzfelvételt 0,6 százalékos tranzakciós illeték terheli, ezt azonban nem tudja befizetni a költségvetésnek a bank, mert nem értesül arról, hogy pénzfelvétel is történt.

A diszkontlánc válaszából arra lehet következtetni, jelenleg dolgoznak azon, hogy az informatikai rendszer átalakításával megoldják a vásárlás és a pénzfelvétel különválasztását, s ezzel elejét vegyék az adóelkerülési vádnak.

A szerkesztő ajánlja

Vékony Zsolt

Egy szemérmes és roppant energikus ember – hetvenéves Cserhalmi György

Bár az utóbbi években több lesújtó dologgal is szembe kellett néznie, továbbra is kiemelkedő ikonja a magyar színjátszásnak.

Molnár Csaba

Az amerikai elnökválasztást befolyásoló orosz trollok mindennapjai

Tizenhárom orosz a Facebook és Twitter segítségével dróton rángatta az amerikai választók tömegeit.