Nem akad vevő a Quaestor bankjára

MNO

2017. március 14., kedd 08:10, frissítve: kedd 08:43

Pár hónappal a Quaestor bedőlése előtt a jegybank engedélyt adott arra, hogy a Tarsoly Csaba vezette cégcsoport megvegye a bankszektorból kivonuló francia Crédit Agricole itteni leányát, a Credigen Bankot. A hitelintézetet később átnevezték Quaestor Bankra, majd rá egy hónapra eldőlt az első dominó Tarsoly Csaba cégbirodalmában, a Quaestor-csoportban.

A felszámolást végző Pénzügyi Stabilitási Nonprofit Zrt. (PSFN) 2015 ősze óta folyamatosan dobra veri a hitelintézetet. A felszámoló azonban a 24.hu érdeklődésére közölte, hogy eredménytelen volt az ötödik eladási kísérlet is, senki nem adott be pályázatot. A portál úgy értesült, könnyen lehet, hogy nemsokára visszaadják a bank működési engedélyét és elkezdődik a végelszámolás, így a bankban levő pénz végül a Quaestor-károsultak kártalanítását szolgálhatja – teszik hozzá.

A bank lényegében üres, a legutóbbi, egy évvel ezelőtti hírek szerint két ügyféllel rendelkezett, mert a korábbi tulajdonos 2012–2013 fordulóján előbb a jól teljesítő hitelportfóliót adta el, aztán a rosszat. Mégis több mint 2,1 milliárd forint saját tőkével rendelkezhet, az esetleges vevőtől épp ezért várta azt a felszámoló, hogy legalább ekkora likvid pénzeszközzel rendelkezzen.

A szerkesztő ajánlja

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.