Nem bírta tovább a privatizációs ügynökség vezetője

KG

2012. július 20., péntek 21:11

Lemondott a görög privatizációs ügynökség vezetője pénteken, mert nem kap elegendő támogatást a kormánytól.
Több területen is elmaradást tapasztalt a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a Görögországnak nyújtott kedvezményes hitelért cserébe vállalt intézkedésekkel kapcsolatban, közölte a nemzetközi pénzügyi szervezet csütörtökön.

Kosztasz Mitropulosz azzal indokolta döntését, hogy nem kap támogatást az új kormánytól. Arra figyelmeztetett továbbá, hogy nem sikerül teljesíteni a privatizációs programot, mert a kormány  késlekedik a tervek végrehajtásával.

A privatizációban az idén behozhatatlan a lemaradás Kosztasz Mitropulosz szerint. Közölte, a magánosításból származó bevétel nem haladja majd meg a 300 millió eurót, holott 3 milliárd euró volt a cél. A nemzetközi mentőcsomagért cserébe Görögország jelentős privatizációs bevételekre tett ígéretet.

Folytatódnak a tárgyalások

Az EU, az IMF és a EKB szakértőiből álló csoport, a „trojka” július 24-én Athénban folytatja a tárgyalásokat a Görögországnak nyújtandó segéllyel kapcsolatban, közölte az IMF szóvivője, Gerry Rice Washingtonban. Az eddigi tanácskozásokon nyilvánvalóvá vált, hogy az ország reformprogramjának számos pontjánál késedelemmel kell számolni, mondta Rice. Fontos, hogy ismét beinduljon a program. Az IMF kész megvitatni a megvalósíthatóság menetét, új programról azonban szó sem lehet, erősítették meg.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.