Németh Szilárd már megkapta a kétmilliárdot a birkózóakadémiára

MN

2018. február 20., kedd 10:17, frissítve: kedd 16:11

Megkapta Németh Szilárd a 2 milliárd forintot a birkózóakadémiára, a pénzügyi tranzakció megtörtént – ez derül ki Fónagy írásbeli válaszából, amit Szabó Szabolcs kérdésére adott, a hírt a Hír TV szúrta ki.

Az Együtt politikusa arra is kíváncsi volt, hogy az akadémia és az alapítvány az adatvédelmi törvényeknek megfelelően működik-e. Erre nem kapott választ: Fónagy közölte, hogy az alapítvány adatvédelmi kérdéseiben történő vizsgálódás nem tartozik a minisztérium feladat- és hatáskörébe.

Fónagy válaszában még arra tért ki, hogy „a magyar birkózótársadalom által egységesen támogatott és várt, kiemelkedő sportszakmai jelentőséggel bíró Kozma István Magyar Birkózóakadémia megvalósításának előkészülete az előzetes terveknek megfelelő ütemben halad”.

A Hír TV még február elején számolt be arról, hogy kisfilmmel reklámozza a Magyar Birkózószövetség a Kozma István Magyar Birkózóakadémiát. A látványtervek szerint a háromemeletes komplexumban nemcsak birkózóversenyeket, hanem más rendezvényeket is lehetne tartani. A birkózószövetség fideszes elnöke többször is leszögezte, hogy a csarnok 2019-re elkészül.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.