Nőtt az államadósság

LM

2012. június 11., hétfő 15:26

Májusban 438 milliárd forinttal, 21 181 milliárd forintra nőtt a központi költségvetés adóssága, amely nem tartalmazza az önkormányzati adósságot – derül ki az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) statisztikájából.

A hétfőn közzétett számok szerint tavaly decemberhez képest 225,4, az előző év azonos időszakához képest pedig 64,5 milliárd forinttal emelkedett a központi költségvetés bruttó adóssága májusban.

A devizában fennálló adósság májusban 233,5 milliárd forinttal emelkedett 9412 milliárd forintra. Tavaly decemberhez képest ugyanakkor 757,8 milliárd, 2011 májusához képest pedig 93,1 milliárd forinttal csökkent a költségvetés devizaadóssága.

Örökség

A devizahitelek minimálisan, 2,6 milliárd forinttal csökkentek, ezen belül a korábbi IMF–EU-hitelcsomag 2889 milliárd forintról 2847 milliárdra csökkent májusban áprilishoz képest.

Az ÁKK összesítése szerint a devizaadósságon belül a devizakötvények értéke 232,4 milliárd forinttal, 5478,8 milliárd forintra emelkedett.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.