Nyolcezer embert bocsát el a Lada autógyár

MN

2017. július 17., hétfő 14:47, frissítve: hétfő 14:56

A költségek csökkentése érdekében összesen több mint nyolcezer alkalmazottjától válik meg az orosz Avtovaz, a Lada márkájú autók gyártója. Idén 6000 embert küldenek el, jövőre pedig további 2200-at – jelentette be Mihail Babics, a Volga-menti szövetségi körzet elnöki megbízottja. Azt ígérte, a leépítés során kiemelt figyelemmel lesznek a szociális szempontokra.

Az Avtovaz 2012 óta minden évben kevesebb autót tud eladni, tavaly és 2015-ben is milliárdos veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. Ez az esztendő lehet a fordulópont, legalábbis az első félévben 13 százalékkal több autót értékesítettek, mint egy évvel korábban. A cégvezetés tervei szerint 2018-ban lehet újra nyereséges a vállalat.

A szerkesztő ajánlja

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.