Nyolcvan százalékkal drágul a csomagautomata-szolgáltatás a postánál

MN

2017. október 2., hétfő 08:05, frissítve: hétfő 10:54

2017. október elsején változik a csomagautomata-szolgáltatás lakossági ára: az eddigi 490 forint helyett – amely a szolgáltatás bevezető ára volt – 889 forint lesz – írja a Portfólió.

A portál szerint a posta egyúttal több tíz millió forintos nagyságrendű fejlesztést hajt végre még az idén a csomagautomata-hálózatában. 

  • októberben minden automatába egy úgynevezett NFC-csipet épít, amely biztosítja az ügyfeleknek az érintés nélküli fizetés lehetőségét;
  • novemberben jelentősen bővíti a csomagrekeszek számát a tíz legforgalmasabb csomagautomatánál.

A tíz kijelölt automatán jelenleg 760 rekesz van, a bővítés után pedig több mint 1200 lesz. Az egyes csomagautomaták rekeszbővítése eltérő lesz, a mértéke függ az adott automata helyétől és forgalmától, így például lesz olyan csomagautomata, amelynek 80 százalék fölötti mértékben nő majd a kapacitása. A tíz automata többsége a fővárosban, a város legforgalmasabb részein helyezkedik el, a kihasználtsága az utóbbi hónapokban gyakran elérte a 100 százalékot. 2018-ban várhatóan folytatódik az automaták bővítését célzó beruházás.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.