Nyolcvan százalékkal drágul a csomagautomata-szolgáltatás a postánál

MN

2017. október 2., hétfő 08:05, frissítve: hétfő 10:54

2017. október elsején változik a csomagautomata-szolgáltatás lakossági ára: az eddigi 490 forint helyett – amely a szolgáltatás bevezető ára volt – 889 forint lesz – írja a Portfólió.

A portál szerint a posta egyúttal több tíz millió forintos nagyságrendű fejlesztést hajt végre még az idén a csomagautomata-hálózatában. 

  • októberben minden automatába egy úgynevezett NFC-csipet épít, amely biztosítja az ügyfeleknek az érintés nélküli fizetés lehetőségét;
  • novemberben jelentősen bővíti a csomagrekeszek számát a tíz legforgalmasabb csomagautomatánál.

A tíz kijelölt automatán jelenleg 760 rekesz van, a bővítés után pedig több mint 1200 lesz. Az egyes csomagautomaták rekeszbővítése eltérő lesz, a mértéke függ az adott automata helyétől és forgalmától, így például lesz olyan csomagautomata, amelynek 80 százalék fölötti mértékben nő majd a kapacitása. A tíz automata többsége a fővárosban, a város legforgalmasabb részein helyezkedik el, a kihasználtsága az utóbbi hónapokban gyakran elérte a 100 százalékot. 2018-ban várhatóan folytatódik az automaták bővítését célzó beruházás.

A szerkesztő ajánlja

Vékony Zsolt

Egy szemérmes és roppant energikus ember – hetvenéves Cserhalmi György

Bár az utóbbi években több lesújtó dologgal is szembe kellett néznie, továbbra is kiemelkedő ikonja a magyar színjátszásnak.

Molnár Csaba

Az amerikai elnökválasztást befolyásoló orosz trollok mindennapjai

Tizenhárom orosz a Facebook és Twitter segítségével dróton rángatta az amerikai választók tömegeit.