Olimpia nagyságú összeget költött az állam 2010 óta a sportra

MN

2018. április 4., szerda 07:07, frissítve: szerda 07:44

Az Mfor.hu összeszámolta, hogy mennyi pénzt költött a kormány a sportra. Számításaik szerint 2010 óta ez a szám eléri az 1500 milliárd forintot.

A portál szerint mintegy 350 milliárd forint ment el stadionokra, egyéb sportlétesítményekkel együtt ez a szám már 796 milliárdnál jár. Ebből az összegből már egy olimpiát is meg lehetne rendezni – írja az Mfor, amely arra emlékeztet, hogy a PricewaterhouseCoopers nemzetközi tanácsadó vállalat 2017-es számítása szerint egy 2024-es budapesti olimpiát 774 milliárd forintból meg lehetne rendezni.

A részszámlákat összeadva 1475 milliárd forintra tehető az az összeg, amit az Orbán-kormány a regnálása alatt a sporttal összefüggésben elköltött – olvasható a portálon.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.