Orbán Viktor módszerét másolnák kötvényügyben a lengyelek

MN

2017. november 5., vasárnap 13:25, frissítve: vasárnap 20:57

A lengyel kormánypárt egyik képviselője azt ajánlja a varsói vezetésnek, hogy egy az egyben másolja le és vezesse be az országban az Orbán-kormány elhíresült letelepedési államkötvényét – írja a Napi.hu a Gazeta.pl értesülésére hivatkozva.

A beszámoló szerint Stanislaw Pieta a letelepedési államkötvény Magyarországon ismert rendszerének átvételét javasolja, amelyben megfelelő mennyiségű állampapír vásárlásával letelepedési engedélyt és ezzel EU-s belépőt kaphatnak külföldiek.

A Lengyelországot kormányzó radikális jobboldali Jog és Igazságosság (PiS) pártjának képviselője a cikk szerint azt írta a belügyminiszternek, hogy érdemes Orbán Viktor útját követni, mert az nagy sikert ért el. Ezért bemutatta a kormánynak a magyar program alapszabályait, azzal, hogy ezeket majdnem egy az egyben Lengyelországban is alkalmazhatnák. Az egyértelmű, hogy jogszabályi alap nélkül ezt a fajta állampolgárságot nem fogják bevezetni, erről politikai döntést kell hozni – ismeri el a tervezetet ajánló képviselő.

A szerkesztő ajánlja

Hajdú Péter

„Mi vagyunk a legerősebb ellenzéki párt”

A kormány gazdaságpolitikája a multikat segíti a kisvállalkozók helyett. Volner János szerint szó sincs az ország felzárkóztatásáról.

Ruzsbaczky Zoltán

„Ugyanaz az imperializmus, mint korábban” – veszélyesnek nevezték az oroszbarátságot

Óva inti a túl közeli kapcsolattól Magyarországot a varsói külügyminiszter-helyettes. Interjú.