Orbán Viktor módszerét másolnák kötvényügyben a lengyelek

MN

2017. november 5., vasárnap 13:25, frissítve: vasárnap 20:57

A lengyel kormánypárt egyik képviselője azt ajánlja a varsói vezetésnek, hogy egy az egyben másolja le és vezesse be az országban az Orbán-kormány elhíresült letelepedési államkötvényét – írja a Napi.hu a Gazeta.pl értesülésére hivatkozva.

A beszámoló szerint Stanislaw Pieta a letelepedési államkötvény Magyarországon ismert rendszerének átvételét javasolja, amelyben megfelelő mennyiségű állampapír vásárlásával letelepedési engedélyt és ezzel EU-s belépőt kaphatnak külföldiek.

A Lengyelországot kormányzó radikális jobboldali Jog és Igazságosság (PiS) pártjának képviselője a cikk szerint azt írta a belügyminiszternek, hogy érdemes Orbán Viktor útját követni, mert az nagy sikert ért el. Ezért bemutatta a kormánynak a magyar program alapszabályait, azzal, hogy ezeket majdnem egy az egyben Lengyelországban is alkalmazhatnák. Az egyértelmű, hogy jogszabályi alap nélkül ezt a fajta állampolgárságot nem fogják bevezetni, erről politikai döntést kell hozni – ismeri el a tervezetet ajánló képviselő.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

Meglepő, de nem a téli sötétségben nő az öngyilkosságok száma

Mennyire határozza meg boldogságunkat a fény és miért veszélyesek a legújabb fényforrások?

Ficsor Benedek

Mácsai Pál: Semmi misztikus, játszani mindenki tud

Az Örkény alapító igazgatója a színházról, a Terápiáról, bulvárról, békülő szekértáborokról és a színház mély erkölcsösségéről. Interjú.

Szécsi Noémi

Feltárul Szabó Magda eddig kevésbé ismert szenvedélyes oldala

Az írónő szerelmei, avagy zavarba ejtő naplórészletek a kálvinista nagyasszony életéből.

Pintér Bence

„Öröm minden zsidónak”, vagy a nemzetközi jog semmibevétele?

Vélemények a Jeruzsálemmel kapcsolatos, múlt heti Trump-bejelentésről.