Percenként 28 millióba kerül a vizes vébé megnyitója

MN

2017. július 6., csütörtök 08:46, frissítve: csütörtök 13:58

A vizes világbajnokság 120 perces budapesti nyitóünnepségének összköltsége megközelítőleg 3,4 milliárd forint, vagyis a látványosság minden perce 28 millió forintnál is többe kerül, az esemény művészeti közreműködőire fordított összeg közel 1 milliárd forintot tesz ki – írja a Hvg.hu a Bp2017 Kft. tájékoztatása alapján.

A portál azt is kiszámolta, hogy a Sziget nagyszínpadának felépítése és a hét napon keresztül fellépők gázsija 1,4 milliárd forinttal olcsóbb, mint a vizes világbajnokság megnyitó ünnepségének kétórás show-ja.

Mivel a 17. FINA Világbajnokság kiemelt kormányzati projekt, így Magyarország Kormánya képviselteti magát a nyitóünnepségen, arról azonban a szervezők nem árultak el részleteket, Orbán Viktor nyitja-e meg az eseményt.

A szervezők a Hvg.hu kérdésére azt írták: „ a világbajnokság monumentális showműsorral várja a közel 3500 sportolót, a több tízezer szurkolót és a több millió tévénézőt”, ám a világbajnokságot végigkísérő Eurosport például nem közvetíti a július 14-én este 9 órától megtartott rendezvényt.

A portál szerint ugyanakkor a színpadokat úgy helyezik el, hogy a látványt és a hangzást csak a pár száz VIP-vendég élvezheti.

 

Noha a szervező cég többször is hangsúlyozta, szeretnék, ha a sajtó a világbajnokság alatt is folyamatosan tájékoztatná az embereket, meglepő levelet kapott a Hír TV és információik szerint az RTL Klub is. A szervezők azt írták, a világbajnokság helyszínein akkor se dolgozhatnak kameráikkal, ha épp nincs verseny, így abba a zónába se léphetnek be, ahol a versenyzőket lehetne kérdezni a versenyek után. Egy szerdai sajtótájékoztatón az esemény háziasszonya, Demcsák Zsuzsa azt mondta, egészen biztosan mindenki forgathat az eseményen, majd a tájékoztató végén a szervezők Demcsáknak is jelezték, az állami tv-n kívül más nem lehet jelen a vébé helyszínein.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.