Percenként 28 millióba kerül a vizes vébé megnyitója

MN

2017. július 6., csütörtök 08:46, frissítve: csütörtök 13:58

A vizes világbajnokság 120 perces budapesti nyitóünnepségének összköltsége megközelítőleg 3,4 milliárd forint, vagyis a látványosság minden perce 28 millió forintnál is többe kerül, az esemény művészeti közreműködőire fordított összeg közel 1 milliárd forintot tesz ki – írja a Hvg.hu a Bp2017 Kft. tájékoztatása alapján.

A portál azt is kiszámolta, hogy a Sziget nagyszínpadának felépítése és a hét napon keresztül fellépők gázsija 1,4 milliárd forinttal olcsóbb, mint a vizes világbajnokság megnyitó ünnepségének kétórás show-ja.

Mivel a 17. FINA Világbajnokság kiemelt kormányzati projekt, így Magyarország Kormánya képviselteti magát a nyitóünnepségen, arról azonban a szervezők nem árultak el részleteket, Orbán Viktor nyitja-e meg az eseményt.

A szervezők a Hvg.hu kérdésére azt írták: „ a világbajnokság monumentális showműsorral várja a közel 3500 sportolót, a több tízezer szurkolót és a több millió tévénézőt”, ám a világbajnokságot végigkísérő Eurosport például nem közvetíti a július 14-én este 9 órától megtartott rendezvényt.

A portál szerint ugyanakkor a színpadokat úgy helyezik el, hogy a látványt és a hangzást csak a pár száz VIP-vendég élvezheti.

 

Noha a szervező cég többször is hangsúlyozta, szeretnék, ha a sajtó a világbajnokság alatt is folyamatosan tájékoztatná az embereket, meglepő levelet kapott a Hír TV és információik szerint az RTL Klub is. A szervezők azt írták, a világbajnokság helyszínein akkor se dolgozhatnak kameráikkal, ha épp nincs verseny, így abba a zónába se léphetnek be, ahol a versenyzőket lehetne kérdezni a versenyek után. Egy szerdai sajtótájékoztatón az esemény háziasszonya, Demcsák Zsuzsa azt mondta, egészen biztosan mindenki forgathat az eseményen, majd a tájékoztató végén a szervezők Demcsáknak is jelezték, az állami tv-n kívül más nem lehet jelen a vébé helyszínein.

A szerkesztő ajánlja

MN

Az én Jókaim – 193 éve született a „nagy magyar mesemondó”

A nagy elbeszélőre emlékezve arra kértük szerzőinket, meséljenek nekünk egy flekk Jókait.

Pethő Tibor

„Párttitkárok soha nem határozhatják meg az anyaszentegyház magatartását”

Az év elején mutatták be a Bulányi György piarista papról és a Bokor közösségről szóló dokumentumfilmet.

Vékony Zsolt

Egy szemérmes és roppant energikus ember – hetvenéves Cserhalmi György

Bár az utóbbi években több lesújtó dologgal is szembe kellett néznie, továbbra is kiemelkedő ikonja a magyar színjátszásnak.

Molnár Csaba

Az amerikai elnökválasztást befolyásoló orosz trollok mindennapjai

Tizenhárom orosz a Facebook és Twitter segítségével dróton rángatta az amerikai választók tömegeit.