Rosszabbra számítottak Amerikában

MNO-WL

2011. október 5., szerda 17:45

Az Egyesült Államokban a vártnál nagyobb mértékben, 91 ezerrel nőtt szeptemberben a foglalkoztatottak száma a magánszektorban a szerdán megjelent adatok szerint.

Elemzők 75 ezres növekedésre számítottak az augusztusi – utólag lefelé módosított, 91 ezerről korrigált – 89 ezer után. A szolgáltatási ágazatban szeptemberben 90 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma. A bővülés 21. hónapja tart. Ugyanakkor a termelő ágazatokban csupán 1 ezerrel nőtt az alkalmazottak száma.

Az adatok a munkaerő-piaci helyzet mérsékelt javulását jelzik – mondta Gary Butler, a felmérést készítő ADP igazgatója. Az elsősorban bérszámfejtéssel foglalkozó, és így a foglalkoztatás alakulásáról pontos adatokkal rendelkező cég vezetője hozzátette: a szeptemberi növekedés mértéke gyakorlatilag megegyezik az augusztusban regisztrált mértékkel. Az sem változott, hogy főként a szolgáltatási ágazatban tevékenykedő kisvállalkozások teremtenek munkahelyeket az Egyesült Államokban.

Az ADP havonta rendszeresen összeállított országos foglalkoztatási jelentése (National Employment Report) a mezőgazdaságot leszámítva a magánszektor valamennyi területét lefedi, és az első az amerikai munkaerőpiac alakulásáról a héten megjelenő makroadatok sorában.

Csütörtökön a washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikája jelenik meg az első alkalommal munkanélküli segélyt igénylők számának heti alakulásáról, pénteken pedig a szeptemberi havi munkanélküliségi és foglalkoztatási adatokat ismerteti a minisztérium.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.