Schmidt Máriáék megvették a volt K&H-székházat

MN

2017. november 10., péntek 21:01, frissítve: péntek 21:36

A Schmidt Mária többségi tulajdonában lévő Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) megvette a volt K&H-székházat – olvasható a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A közleményben azt írták: a K&H Banknak 2012-ig a székházaként szolgáló, Vigadó téri irodaház néven is ismert, emblematikus, 15 000 négyzetméteres épület az igazgatótanács álláspontja szerint teljes mértékben illeszkedik a társaság ingatlanportfóliójába. Megjegyzik, hogy a megvásárlást, majd a felújítást követően akár „magas bérleti díjért” ki is adható.

Október végén vette meg a Terror Háza főigazgatója Horváth Lászlótól a BIF-ben lévő tulajdonrészét, ezzel Orbán Viktor tanácsadója véglegesen többségi befolyást szerzett a cégben. Schmidt Mária összesen hárommillió részvényt vásárolt. Az ügylet egyik érdekessége, hogy a felvásárló cég egyik tulajdonosa Ungár Péter, a Lehet Más a Politika elnökségi tagja. Ungárt akkor elértük telefonon, de azt közölte portálunkkal, hogy „nem veszek részt a cég vezetésében, nem tudom, mennyibe került a részvények felvásárlása”.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.