Súlyos milliárdokkal dobták meg Garancsi cégét

MN

2017. november 10., péntek 11:28, frissítve: péntek 11:45

Újabb 10,1 milliárdos közbeszerzést húzott be a Garancsi-féle Market Építő Zrt. a Vilati Szerelő Zrt.-vel közösen – derül ki az európai uniós közbeszerzési értesítőből. Eszerint a nyertes ajánlattevőknek a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) campusfejlesztés keretében megvalósuló Kreatív Innovációs és Tudáspark beruházás harmadik projektelemének kivitelezése lesz a feladata.

Ebben épületbontás, -felújítás is szerepel, a jelenlegi kollégium helyére új épületet húznak fel, emellett egy „térszín alatti épületet” is létrehoznak, melynek „legfőbb funkciója az időjárási viszonyoktól védett közlekedőfunkción túl a nagyméretű közösségi tér biztosítása”. A pályázat kiírója eredetileg 9 milliárd forintosra tervezte a beruházást, ezt fejelték meg csaknem egymilliárddal a nyertes kivitelezők. 

A kormány 2014 júliusában döntött a MOME campusának megújításáról. Az egyetem már számos közbeszerzést kiírt a campusberuházásra, és egy 3,1 milliárd forintos tételt – a Médiaház és Műteremház kiviteli terveinek elkészítésére és kivitelezési munkáinak elvégzésére – már korábban elvitt a miniszterelnöki „kötélbarát” Garancsi István érdekeltségében álló beruházó Market Építő. 

 

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.