Szárnyal a győri Nemak

2014. február 18., kedd 10:37

Jelentősen növelte árbevételét tavaly a járműipar számára hengerfejeket készítő Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. – közölte az MTI-nek nyilatkozva David Toth ügyvezető.

A 150 millió eurós árbevétel tíz százaléknál is magasabb bővülés 2012-höz képest, ami visszatérés a 2008-ban kitört válságot megelőző egy évtized emelkedéséhez – mondta, jelezve: az idei célkitűzés a 165 millió euró elérése, és létszám 40-50 fős bővítése.

Van saját oktatócentrumuk

Hozzátette, a fejlődés fontos eleme, hogy mind nagyobb szakember-igényű tevékenységet folytatnak, a megfelelően képzett gárda megtartása érdekében pedig a helyi szakiskolával is együttműködnek, de saját oktatócentrumot is kialakítottak. Jelenleg 850-900 munkatársat foglalkoztatnak, a létszám úgy alakul, ahogyan ezt a termelés igényli.

Elmondta, egy 2012-es, 30 millió eurós fejlesztés eredményeképpen negyedével nőtt a társaság addig évi kétmillió darabos termelése. Az 1979-ben alakult mexikói Nemak csoport legnagyobb európai hengerfejgyára az Opelt és a Renault-t, az Audit és a BMW-t látja el termékeivel. A győri gyárat 2007-ben vásárolta meg a társaság.

Közölte, három-négy éven belül újabb gyárfejlesztési ütem várható, mivel a portfolió kezd szélesedni, mind komplikáltabb hengerfejeket gyártanak.

Ismert, a kormány komoly hangsúlyt fektet az autóipar helyzetbe hozására, legutóbb a német Knorr-Bremse vállalatcsoporttal kötött stratégiai együttműködési megállapodást.

Forrás: MTI

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.