Szerződést bontott Pharaon cégével a nemzeti kereskedőház

MNO

2016. november 13., vasárnap 10:45, frissítve: vasárnap 19:21

Felbontotta szerződését Gaith Pharaon Pharaon Gamma Kft.-jével a Külgazdaság- és Külügyminisztérium (KKM) tulajdonában lévő cég, a Magyar Nemzeti Kereskedőház – tudta meg az RTL Híradó. A riport szerint a szétválásról azután döntöttek, hogy kiderült, egy Pharaonhoz köthető cég Orbán Viktor szomszédságában vett villát. A kereskedőház azonban cáfolta, hogy a botránynak köze lenne a szétváláshoz.

Az FBI által is körözött szaúdi üzletember vállalkozásának, a Pharaon-Gamma Kft.-nek közös vállalkozása van a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal, ez az élelmiszeripari Prominence Food Zrt. A kereskedőház azt közölte az RTL-lel, hogy a közös vállalkozás még nem működött, semmiféle gazdasági tevékenységet nem végzett, eddig az üzleti stratégiáikat egyeztették, ez az egyeztetés azonban eredménytelenül zárult. Ezért döntöttek úgy, hogy a jövőben nem dolgoznak együtt. Arról egyelőre nem született döntés, hogy a céget melyik fél viszi tovább.

Az MSZP szerint viszont éppen ezzel a szétválással leleplezte le magát a kormány. „A külügyminiszter úr úgy viselkedik, mint egy lüke tolvaj. Amikor lebukik, hirtelen visszateszi a pénzt, és azt mondja, hogy nem történt semmi” – nyilatkozta az RTL-nek Nyakó István szocialista képviselő.

A Mol szemet huny

Az elmúlt héten írtunk arról, hogy az állami résztulajdonban álló Mol Nyrt. vezetőségének esze ágában sincs felülvizsgálni a szaúdi milliárdos vezette céggel kötött szerződését. A magyar olajtársaság szóvivője korábban lapunknak arra utalt, hogy nem lát abban semmi kivetnivalót, hogy egy olyan céggel állnak szerződésben, amelynek elnöke ellen nemzetközi elfogatóparancs van érvényben. Mint mondta, az másodlagos, személyzeti kérdés, hogy ki a társaság elnöke. Két cég kapcsolatáról van szó, így szóba sem kerül a megállapodás felülvizsgálata.

Az Interpol vörös riasztási listáján is szereplő szaúdi milliárdosról szóló cikkeinket itt találja.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.