Tarifaemelés ügyében kérdezi a taxisokat a főpolgármester

MTI

2018. február 12., hétfő 16:12, frissítve: hétfő 16:20

A Tarlós István főpolgármester és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes által jegyzett, az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben arra kérik a taxisokat, hogy az egyeztetéseknek a napokban esedékes befejező stádiuma előtt tisztázzák, kiknek van felhatalmazásuk a taxisok nevében egyetemlegesen tárgyalni és megállapodni. Ezenkívül: a taxisok fönntartják-e a tarifaemeléssel kapcsolatos kérésüket, amit az eddig tárgyaló képviselőik kezdeményeztek, és nem a főváros?

Budapest vezetése partner a taxirendelet korábban ígért módosításában, de a tarifaemelés a fővárosnak nem érdeke és nem kitűzött célja, csupán a taxisok kockázatának tekinti, és ha a taxisok ragaszkodnak hozzá, nem akarja megakadályozni – közölték.

Fölhívták a figyelmet arra is, hogy a fuvarszervezők és a taxisok közti érdek- és nézetellentétek rendezése, az egységes álláspont kialakítása nem a főváros feladata és kompetenciája.

Tarlós István a tavaly szeptemberi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy felülvizsgálják a taxirendeletet, és megkezdődik az erről szóló egyeztetés.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.