Tarifát emelnének a budapesti taxisok

MN

2017. november 14., kedd 15:39, frissítve: kedd 15:59

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) a taxis szakmai szervezetekkel, érdekképviseletekkel, vállalkozásokkal egyeztetve 2018 január elsejétől 10 százalékos tarifaemelést kezdeményez a Fővárosi Önkormányzatnál – jelentette be az MTI tudósítása szerint Dudás Zoltán, a kamara közlekedési osztályának elnöke kedden Budapesten, a Taxi Expo rendezvényen tartott sajtótájékoztatón.

Emlékeztetett arra, hogy a főváros 2013-ban 280 forintban határozta meg a kilométerenkénti taxitarifát, és az elmúlt négy évben nem változtatott a hatósági áron.

Dudás Zoltán az MTI-nek elmondta, hogy javaslatukról az egyeztetés megkezdődött a Fővárosi Önkormányzattal, a határidő szűkös, a tarifáról végül a Fővárosi Közgyűlés dönt. Javaslatuk elfogadása esetén a 10 százalékos tarifaemelkedés alapján 280-ról 320 forintra emelkedne a kilométerenkénti fuvardíj, 70 helyett 80 forint lenne a várakozási díj, az alapdíj pedig 450-ről 600 forintra nőne.

A szerkesztő ajánlja

Hajdú Péter

„Mi vagyunk a legerősebb ellenzéki párt”

A kormány gazdaságpolitikája a multikat segíti a kisvállalkozók helyett. Volner János szerint szó sincs az ország felzárkóztatásáról.

Ruzsbaczky Zoltán

„Ugyanaz az imperializmus, mint korábban” – veszélyesnek nevezték az oroszbarátságot

Óva inti a túl közeli kapcsolattól Magyarországot a varsói külügyminiszter-helyettes. Interjú.