Több évre szóló tehercsökkenést várnak - Magyar Nemzet

Több évre szóló tehercsökkenést várnak

2012. június 28., csütörtök 16:50

A vállalkozások célzott és több évre szóló tehercsökkenést várnak a foglalkoztatást és növekedést segítő 300 milliárd forintos programtól – reagált Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) főtitkára a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Fidesz-KDNP-frakciószövetség által kötött, a munka világát érintő, tehercsökkentő megállapodásra csütörtökön.

A VOSZ főtitkára az MTI-nek elmondta: a vállalkozások számára kedvező, ha csökkennek a 25 év alattiak terhei, akárcsak az 55 év felettiek és a képzettséget nem igénylő, fizikai munkát végzők járulékai.

Szükség van arra, hogy a foglalkoztatásban érzékelhető javulást lehessen elérni az említett veszélyeztetett korosztályoknál és a kismamáknál – mondta Dávid Ferenc. Ugyanakkor hozzátette, hogy a foglalkoztatást és növekedést serkentő program kidolgozására informális ígéretet kaptak a kormányzattól, amire a munkaadói oldal készen áll.

Mivel a kormány már benyújtotta a jövő évi költségvetési javaslatot, egy ilyen program azt gyakorlatilag átírja, hiszen a járulékcsökkentés egyben a bevételek részleges elmaradását jelenti, amit bevételnöveléssel szükséges kiegyenlíteni - jelezte a főtitkár. Dávid Ferenc elmondta azt is, hogy az idei 15-19 százalékos minimálbér, illetve garantált bérminimum emelés után jövőre maximum a tervezett 4,2 százalékos infláció mértékéig képzelhető el a minimálbér, illetve a garantált bérminimum növelése.

A VOSZ-nak az a határozott véleménye, hogy a most bejelentetett 300 milliárd forintos csomag csak akkor képes valódi ösztönzőként hatni, ha az nemcsak célzott lesz, de legalább 2-3 éves időtartamra terjed ki – hangsúlyozta a szervezet főtitkára.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.