Több mint ötszáz főt bocsát el a Magyar Telekom

2017. október 4., szerda 13:35, frissítve: csütörtök 09:00

A Magyar Telekom közel 350 anyavállalati munkavállaló elbocsátásáról állapodott meg az érdekképviseletekkel. További körülbelül 160 fős létszámleépítés a társasági projektek erőforrás-igényeinek csökkenésével összefüggésben valósulhat meg – közölte a piacvezető távközlési társaság. Az érintett munkavállalók jelentős része várhatóan 2017 végével távozik a Telekomtól. A cég lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a távozó munkatársak újraelhelyezkedését aktív álláskereséssel, munkaerőpiaci tréninggel és személyes tanácsadással támogatják. A Portfolio cikke szerint idén június végén 9226 alkalmazottja volt csoportszinten a társaságnak, így a leépítés az alkalmazottak 5,5 százalékát érinti. 

Az intézkedéssel felszabaduló személyi jellegű költségtömeg jelentős része a stratégiai növekedéshez kapcsolódó tevékenységek erőforrás-bővítését biztosítja. A társaság munkavállalói átlagosan 5 százalékos bérfejlesztésben részesülnek 2018. január 1-jétől - derül ki a közleményből.

A Magyar Telekom a kormány stratégiai partnerei közé tartozik: a német hátterű távközlési szolgáltatóval 2014 elején állapodott meg a kabinet, amelynek keretében a vállalat 1 milliárd eurós – azaz mintegy 309 milliárd forintos – hálózatfejlesztésre tett ígéretet. Ezt az állam 80 milliárd forinttal támogatta.

A távközlési cég a partnerségi együttműködés évében 1700 fős elbocsátásról döntött, ami az akkori 11 ezres munkaerő-állományra vetítve 15 százalékos karcsúsításnak felelt meg.

Az már több alkalommal kiderült, hogy a stratégiai partnerség nem védi meg a munkaerőt.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.