Visszatérnek a törökök a budai Várba

FB

2016. február 18., csütörtök 08:22, frissítve: csütörtök 08:57

A tendernyertes Orangeways nem tudta megkötni az üzletet a Rábával, így nem magyar buszokkal utazhatnak majd az emberek a budai Várba.

Még el sem kezdődött azoknak a Rába midibuszoknak a gyártása, amelyeknek május 1-jétől már utasokat kellene szállítaniuk a budai Várban – tudta meg a Világgazdaság. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és az Orangeways Hungary Kft. között megkötött szerződés értelmében ugyanis májusban már közlekednie kell az első öt busznak, ám a 25 (és opcionálisan plusz tíz) jármű gyártása nem kezdődött el. A Rába korábban azt közölte: valóban megegyeztek az Orangewaysszel, ám a gyártást addig nem kezdik meg, amíg a másik fél nem teremti meg a financiális feltételeket.

„Az Orangeways rendelkezik a forrással, amit a finanszírozó NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. be is mutatott a BKK-nak” – ezt már Kovács Miklós Orangeways-vezérigazgató közölte a lappal. A családi tulajdonban lévő cég szerint – amely főleg külföldre szállít utasokat sok botránnyal kísérve – a Rába nem mutatta be a midibusz típusbizonyítványát.

A cég a török Karsan buszokkal pótolná a Rábákat, ezekből már egy tucat fut Budapesten. Míg a Rába 18 hónap alatt szállította volna le a 25 buszt, a török gyártó hat hónap alatt vállalná ugyanezt a mennyiséget. Így viszont május elsején biztosan nem futnak új buszok a Várban – a Világgazdaság úgy tudja, hogy a BKK és az Orangeways már tárgyal a határidő módosításáról.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.