Tovább gyengült a forint

NT

2012. május 9., szerda 09:35, frissítve: szerda 09:38

Kismértékben tovább gyengült a forint a kedvezőtlen nemzetközi piaci hangulatban szerdán délelőtt a bankközi devizapiacon, az eurót 287,85 forinton jegyezték, kedden délután 287,50 forint volt.

Kereskedők szerint a forint árfolyamát továbbra is a görögországi bizonytalanság hatására kialakult európai hangulat fogja befolyásolni.

A kora reggeli órákban az euró 288 forint fölötti szinteken is járt, 287,35-288,50 forint közötti sávban mozgott. Kereskedők azt várják, hogy napközben 285-290 forintos sávban tartózkodik az euró.

Múlt hét pénteken még 284,70 forintot ért egy euró, hétfőn már csaknem 2 forinttal többet kellett adni érte. A gyengülést a hétvégi francia elnökválasztás, illetve a görögországi parlamenti választások eredménye váltotta ki, aminek hatására az euró veszített értékéből a dollárral szemben. Mindkét euróövezeti országban vereséget szenvedtek a megszorítások támogatói.

A dollár 221,75 forint volt délelőtt a kedd délutáni 221,05 forint után. A svájci frank árfolyama 239,60 forint, szemben az előző délutáni 239,25 forinttal, a japán jent 2,7780 forinton jegyezték a 2,7695 forint után.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.