Tovább nőtt a lakossági állampapír-állomány

KG

2012. augusztus 1., szerda 17:30

A kifejezetten lakosságnak szánt állampapírokból júliusban 72,2 milliárd forint értékben vásároltak – közölte szerdán az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK).

A júliusban értékesített 72,2 milliárd értékű állampapírból a kamatozó kincstárjegyek 55,8 milliárddal részesedtek. Az inflációkövető prémium államkötvények állománya 6,5 milliárd forinttal nőtt, az egy- és kétéves kincstári takarékjegyekből 7,7 milliárd, míg a féléves kincstárjegyből 2,1 milliárdnyi kelt el az év hetedik hónapjában – áll az ÁKK közleményében.

Az első hét havi adatok szerint a kifejezetten lakosságnak szánt állampapírok teljes állománya 717,8 milliárd forintra emelkedett. Az időszak alatt a 245 milliárdnyi lakossági állampapír-állomány növekményéből a kamatozó kincstárjegyek állományára 173,5 milliárd, míg az egy- és kétéves kincstári takarékjegyek együttes állományára 31,1 milliárd forint jut. Az inflációkövető prémium magyar államkötvény ebből 34,2 milliárdot tett ki. A termék teljes állománya már meghaladta a 200 milliárd forintot. Az új fél éves kincstárjegyből összesen 6,2 milliárdnyi került értékesítésre, a termék piaci bevezetése óta eltelt három hónapban.

Az ÁKK közleménye rögzíti: az évi állománynövekedés meghaladja az 50 százalékot.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.