Új intercity buszt fejlesztett a mosonmagyaróvári cég

2012. szeptember 21., péntek 17:35

A Kravtex Kühne cégcsoport új fejlesztésű intercity autóbuszt mutatott be pénteken Mosonmagyaróváron. A busz fejlesztését segítette az Új Széchenyi Terv keretein belül elnyert támogatás.

A Credo Optinell nevű autóbuszt a Volán társaságoknak szánják, ez az egyetlen magyar gyártmányú távolsági busz, amely magas komfortfokozatával megfelel a szeptemberben bevezetett emelt szintű távolsági autóbuszos szolgáltatás feltételeinek – mondta a bemutatóval összekötött sajtótájékoztatón Szombath Imre főkonstruktőr.

Forrás: credobus.hu – egy régebbi modell, az Inovell

Egy régebbi modell, az Inovell

Forrás: Credobus.hu


Az új fejlesztésű járművel a cégcsoport részt kíván vállalni a Volán társaságoknál üzemelő, közel 500 elöregedett távolsági busz cseréjében. A Kravtex az Új Széchenyi Terv keretében 128,5 millió forint kutatás–fejlesztési támogatást nyert el, ez az összeg a kis tömegű Optinell fejlesztését is segítette. A támogatást a buszgyár 308 millió forint saját erővel egészítette ki. Az új busz közel 80 százalékban magyar terméknek minősül.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.