Új munkahelyeket hoz a csengeri gumicukorgyár

MNO

2014. szeptember 12., péntek 19:40

Átadták az Obstermann's Kft. mintegy 50 millió forintból felépített édesipari üzemét a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengerben pénteken.

Az eseményen Czomba Sándor szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkár beszédében elmondta: idén összesen 28 milliárd forintos igény érkezett a vállalkozásoktól munkahelyteremtő beruházási támogatásra, a Nemzetgazdasági Minisztérium pedig 16 milliárd forintot osztott ki. Az Obstermann's Kft. is ezt a támogatást vette igénybe a fejlesztéshez.

A pályázatnak köszönhetően több mint 8 ezer, versenyszférában teremtett új munkahely jött létre az elmúlt néhány hónapban – közölte Czomba Sándor, hozzátéve, a legsikeresebb pályázatok Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj megyéből érkeztek.

Munkahelyteremtés helyben

Az államtitkár a keleti és a nyugati megyék között tapasztalható eltérő foglalkoztatási adatokra és a munkalehetőségekre utalva kifejtette, helyben kell megpróbálni munkahelyeket teremteni. Ez nem egyszerű kérdés, mivel az itteni vállalkozó a nyugat-magyarországi társához képest sokkal nehezebben és megfontoltabban hoz meg beruházási és fejlesztési, illetve foglalkoztatás bővítésére irányuló döntéseket – fogalmazott az államtitkár.

Czomba Sándor reményei szerint a 2014 és 2020 közötti fejlesztési időszakban rendelkezésre álló pályázati formákból és lehetőségekből ez a térség komolyan profitálhat majd.

Gumicukor Nyugatra

Váradi Szabolcs, az Obstermann's Kft. tulajdonosa újságírói kérdésre elmondta, az új gyárban gumicukrot készítenek, amelyet a nyugati piacon szeretnének értékesíteni, ezzel kapcsolatban jelenleg is zajlanak tárgyalások több nyugat-európai élelmiszerlánccal. A gyárat a vállalkozás saját erőből építette fel, a munkavállalók foglalkoztatására pedig a munkaügyi központ munkahelyteremtő beruházási pályázatán nyert el pénzt.

A termelést egy műszakban, öt munkavállalóval indítják el, majd egy újabb műszakban további öt dolgozót tudnak foglalkoztatni – tette hozzá Váradi Szabolcs.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.