Új munkahelyeket hoz a csengeri gumicukorgyár

MNO

2014. szeptember 12., péntek 19:40

Átadták az Obstermann's Kft. mintegy 50 millió forintból felépített édesipari üzemét a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengerben pénteken.

Az eseményen Czomba Sándor szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkár beszédében elmondta: idén összesen 28 milliárd forintos igény érkezett a vállalkozásoktól munkahelyteremtő beruházási támogatásra, a Nemzetgazdasági Minisztérium pedig 16 milliárd forintot osztott ki. Az Obstermann's Kft. is ezt a támogatást vette igénybe a fejlesztéshez.

A pályázatnak köszönhetően több mint 8 ezer, versenyszférában teremtett új munkahely jött létre az elmúlt néhány hónapban – közölte Czomba Sándor, hozzátéve, a legsikeresebb pályázatok Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj megyéből érkeztek.

Munkahelyteremtés helyben

Az államtitkár a keleti és a nyugati megyék között tapasztalható eltérő foglalkoztatási adatokra és a munkalehetőségekre utalva kifejtette, helyben kell megpróbálni munkahelyeket teremteni. Ez nem egyszerű kérdés, mivel az itteni vállalkozó a nyugat-magyarországi társához képest sokkal nehezebben és megfontoltabban hoz meg beruházási és fejlesztési, illetve foglalkoztatás bővítésére irányuló döntéseket – fogalmazott az államtitkár.

Czomba Sándor reményei szerint a 2014 és 2020 közötti fejlesztési időszakban rendelkezésre álló pályázati formákból és lehetőségekből ez a térség komolyan profitálhat majd.

Gumicukor Nyugatra

Váradi Szabolcs, az Obstermann's Kft. tulajdonosa újságírói kérdésre elmondta, az új gyárban gumicukrot készítenek, amelyet a nyugati piacon szeretnének értékesíteni, ezzel kapcsolatban jelenleg is zajlanak tárgyalások több nyugat-európai élelmiszerlánccal. A gyárat a vállalkozás saját erőből építette fel, a munkavállalók foglalkoztatására pedig a munkaügyi központ munkahelyteremtő beruházási pályázatán nyert el pénzt.

A termelést egy műszakban, öt munkavállalóval indítják el, majd egy újabb műszakban további öt dolgozót tudnak foglalkoztatni – tette hozzá Váradi Szabolcs.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.