Új munkahelyeket teremtenek

BL

2012. január 12., csütörtök 20:10

Call centert létesít az Unisys Global Services Hungary Pécsen a tavasszal, az amerikai székhelyű cég mintegy száz embernek ad munkát – adta hírül a Pécsi Újság hírportál csütörtökön.

Csizi Péter (Fidesz), a baranyai megyeszékhely alpolgármestere az internetes lapnak elmondta: az önkormányzat a napokban zárta le a tárgyalásokat a több mint száz országban jelen lévő, információ-technológiai szolgáltatásokat és megoldásokat kínáló vállalattal, amely már ki is bérelte azt az ingatlant, ahol új ügyfélszolgálati központját kívánja berendezi. A politikus hozzátette, hogy az épületet felújítják, a call center a tervek szerint tavasszal kezdi meg működését, és mintegy száz dolgozót foglalkoztat majd.

A Pécsi Újság információi szerint a közeljövőben egy újabb termelőüzem is megnyitja kapuit a városban, ám ezzel kapcsolatban Csizi Péter még nem akart nyilatkozni. Annyit árult el, hogy több céggel folytatnak tárgyalásokat, amelyek a baranyai megyeszékhelyre jönnének, vagy már itt vannak, de tovább fejlesztenének. A lap utalt rá: az Elcoteq bezárása után a Flextronics, a Huawei és a Jabil is bejelentette, hogy beruházásokba kezd Pécsen.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.