Újabb zsíros megbízás Mészáros egyik partnerének

MN

2017. november 9., csütörtök 12:00, frissítve: csütörtök 12:06

Összességében 9,6 milliárd forintért végezheti a Tisza-völgyi és Duna-völgyi nagyműtárgyak rekonstrukcióját, illetve az ezzel kapcsolatos tervezési és kivitelezési feladatokat az osztrák Strabag Építőipari Zrt. és a Hídépítő Zrt. konzorciuma – derül ki az európai uniós Közbeszerzési Értesítőből. Ennek keretében a Kiskörei vízlépcső, a Nyugati-főcsatorna beeresztőzsilipje, a Deák Ferenc zsilip, a Dunakiliti vízlépcső, a Kvassay zsilip, a Nicki duzzasztó, valamint a Góri tározó zsilipje újul meg. 

A Hídépítő Zrt. Apáthy Endre érdekeltsége, a Híd-csoport tagja. Amint arról korábban az Átlátszó beszámolt, az építőipari konszern legnagyobb referenciamunkái közé tartozik a Kőröshegyi völgyhíd és a Megyeri híd építése, a Margit híd és a Piliscsaba–Esztergom vasútvonal felújítása, részt vettek továbbá a 4-es metró építésében is. Apáthyék nemegyszer Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor jó barátjának cégeivel közösen nyernek el jövedelmező munkákat.

Így például a Hídépítő Zrt. és a Mészáros és Mészáros Kft. kapta meg nettó 91 millió euróért (mintegy 28 milliárd forint) a magyarországi és a szlovákiai Komáromot összekötő új Duna-híd kivitelezésére a megbízást. A 600 méteres, ferde kábeles hidat októberben kezdték építeni, és 2019 telén indulhat meg rajta a forgalom.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.