Újabb zsíros megbízás Mészáros egyik partnerének

MN

2017. november 9., csütörtök 12:00, frissítve: csütörtök 12:06

Összességében 9,6 milliárd forintért végezheti a Tisza-völgyi és Duna-völgyi nagyműtárgyak rekonstrukcióját, illetve az ezzel kapcsolatos tervezési és kivitelezési feladatokat az osztrák Strabag Építőipari Zrt. és a Hídépítő Zrt. konzorciuma – derül ki az európai uniós Közbeszerzési Értesítőből. Ennek keretében a Kiskörei vízlépcső, a Nyugati-főcsatorna beeresztőzsilipje, a Deák Ferenc zsilip, a Dunakiliti vízlépcső, a Kvassay zsilip, a Nicki duzzasztó, valamint a Góri tározó zsilipje újul meg. 

A Hídépítő Zrt. Apáthy Endre érdekeltsége, a Híd-csoport tagja. Amint arról korábban az Átlátszó beszámolt, az építőipari konszern legnagyobb referenciamunkái közé tartozik a Kőröshegyi völgyhíd és a Megyeri híd építése, a Margit híd és a Piliscsaba–Esztergom vasútvonal felújítása, részt vettek továbbá a 4-es metró építésében is. Apáthyék nemegyszer Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor jó barátjának cégeivel közösen nyernek el jövedelmező munkákat.

Így például a Hídépítő Zrt. és a Mészáros és Mészáros Kft. kapta meg nettó 91 millió euróért (mintegy 28 milliárd forint) a magyarországi és a szlovákiai Komáromot összekötő új Duna-híd kivitelezésére a megbízást. A 600 méteres, ferde kábeles hidat októberben kezdték építeni, és 2019 telén indulhat meg rajta a forgalom.

A szerkesztő ajánlja

Szabó Zsolt

Tarlós István úgy látja, nem feltétlenül kell a mobil gát a Rómaira

Budapest főpolgármestere szerint rendben van a 3-as metró felújítása, és kitart a Fidesz támogatása mellett. Interjú.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

Hazánk riasztó mértékű kettéosztottságáról mesél országszerte a tűzifa

A politikusok tulajdonképpen azzal büszkélkednek, hogy a hozzájuk tartozó falvakban mennyi szegény ember él.

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.