Vádemelés: különös kegyetlenséggel gyilkoltak

WA

2012. május 9., szerda 22:14

Előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt négy emberrel szemben nyújtott be vádiratot az ügyészség a Kecskeméti Törvényszékhez – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője szerdán.

Gyugyi Csilla elmondta: az elsőrendű vádlott és három társa három embert ölt meg különös kegyetlenséggel Bátmonostoron, majd a holttesteket a település közelében lévő erdőben megásott gödörben rejtették el. A gyilkosságokat az elsőrendű vádlott tervelte ki, azok végrehajtásába bevonta társait. Az első gyilkosságokat 2008. március végén követték el.

Az elsőrendű vádlott egy vele régóta kapcsolatban lévő bajai férfi és annak élettársa meggyilkolását azért határozta el, mert a sértettnek vissza kellett volna adnia azt a 6,5 millió forintot, amelyet a vádirat szerint „valamilyen, kétséget kizáróan nem tisztázható indokkal magához vett”.

A kettős gyilkosság elkövetése előtt az elsőrendű vádlott három társával a Bátmonostor melletti fenyves erdőben gödröt ásott, majd a sértetteket Bajáról Bátmonostorra csalta azzal az indokkal, hogy visszaadja a pénzt. Az elsőrendű vádlott házában a bajai férfit 30 centiméter távolságból tarkón lőtte a másodrendű, akkor még fiatalkorú vádlott. A férfi azonnal meghalt, míg élettársát brutális kegyetlenséggel meggyilkolták.

Holttestüket az erdőben elföldelték. Az elsőrendű vádlott az egyik sértettől elvett mobiltelefonról szöveges üzenetet küldött a sértett édesapjának, megerősítve, hogy a két sértett elutazott. (A holttesteket 2010. július 19-én hantolták ki.)

A harmadik gyilkosságot – második próbálkozásra – 2009. július 19-én követte el az elsőrendű vádlott, a bűncselekmény elkövetésébe bevonta az akkor már nagykorúvá vált másodrendű vádlottat. Az elsőrendű vádlott és egy bajai nő között érzelmi kapcsolat alakult ki, majd a férfi elhatározta, hogy megöli a nő korábbi házastársát.

Iratok átadása ürügyén 2009 tavaszán találkozót beszélt meg a sértettel abban a bátmonostori házban, ahol a korábbi gyilkosságokat elkövették. A másodrendű vádlottnak kellett volna meghúznia a ravaszt, ő azonban szándékosan a férfi mellé lőtt, majd elmenekült a helyszínről. A sértett ezután elővette a nála lévő pisztolyt, azt a vádlottra fogta és magyarázatot kért tőle. A vádlott könyörgésére a sértett nem bántotta, majd elhagyta a házat.

Az elsőrendű vádlott nem tett le szándékáról, 2009. július 19-én a sértett házához ment és az épület előtt fejbe lőtte, majd a házából magához vette a férfi laptopját, telefonját, arany karóráját, valamint ismeretlen mennyiségű készpénzét. Ezután a harmadrendű vádlott lakására ment és megkérte, segítsen a holttest eltüntetésében. A férfival Bátmonostor határában, egy akácerdőben gödröt ástak és elföldelték a holttestet. A sértett földi maradványait 2010. július 20-án hantolták ki.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Lázár János: Akit Gyurcsány támogat, az a szememben nem vásárhelyi

A miniszter szerint úgy viselkedtünk, ahogy a Rákosi-diktatúrában volt szokás. A vásárhelyi választásról beszélgettünk.

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.