Vida Ildikó váltja a Közgép élén Nyerges Zsoltot

MNO

2017. január 9., hétfő 19:04, frissítve: kedd 07:37

Dr. Vida Ildikó lett a Közgép új elnöke, Kinde Kálmán pedig Németh Miklóst követi a vezérigazgatói székben.

2017. január 9-én leköszönt posztjáról dr. Nyerges Zsolt, a Közgép Zrt. igazgatóságának elnöke és Németh Miklós, a társaság vezérigazgatója – áll a cég sajtóközleményében. A Közgép Zrt. közgyűlése a társaság új igazgatósági tagjainak egyhangú döntéssel dr. Vida Ildikót és Kinde Kálmánt választotta meg, előbbi a cég elnöki tisztségét, utóbbi pedig a vezérigazgatói posztot tölti be a továbbiakban.

Kinde Kálmán a Pannon Lapok Társaságának (PLT) gazdasági ügyvezető igazgatója volt, ám a napokban az új lapvezetés eltávolította pozíciójából.

Dr. Nyerges Zsolt – aki 2011 óta volt a lapunkkal közös tulajdonosi körhöz tartozó Közgép Zrt. igazgatóságának elnöke – leköszönése után elmondta: „Mind szakmai, mind üzleti értelemben kiemelkedően eredményes évek állnak mögöttünk. Büszke vagyok a csapatunkra és arra, hogy a hidak, utak, vasútvonalak építésén keresztül az egész ország infrastrukturális fejlődéséhez hozzá tudtunk járulni. Minden vállalásunkat teljesítettük, mind a megrendelőink, mind a tulajdonosok felé, így ez a pillanat alkalmas arra, hogy a Közgép stratégiai és operatív vezetését új kezekbe adjuk át.”

Németh Miklós 2004 óta vezette a Közgép Zrt.-t, előbb a cég elnökeként, elnök-vezérigazgatójaként, majd vezérigazgatóként. A vállalat szakmai teljesítményét ez idő alatt számos hazai és nemzetközi díjjal ismerték el – írja a közlemény.

„Hálás vagyok azért, hogy részt vehettem az elmúlt évtized meghatározó nagyprojektjeinek megvalósításában, mint az Északi vasúti híd átépítése, a 86-os út építése vagy a Margit híd európai acélszerkezeti díjjal is kitüntetett felújítása. Úgy érzem, amire szerződtünk, sikerrel elvégeztük” – mondta el Németh.

 

 

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.