Vida Ildikó váltja a Közgép élén Nyerges Zsoltot

MNO

2017. január 9., hétfő 19:04, frissítve: kedd 07:37

Dr. Vida Ildikó lett a Közgép új elnöke, Kinde Kálmán pedig Németh Miklóst követi a vezérigazgatói székben.

2017. január 9-én leköszönt posztjáról dr. Nyerges Zsolt, a Közgép Zrt. igazgatóságának elnöke és Németh Miklós, a társaság vezérigazgatója – áll a cég sajtóközleményében. A Közgép Zrt. közgyűlése a társaság új igazgatósági tagjainak egyhangú döntéssel dr. Vida Ildikót és Kinde Kálmánt választotta meg, előbbi a cég elnöki tisztségét, utóbbi pedig a vezérigazgatói posztot tölti be a továbbiakban.

Kinde Kálmán a Pannon Lapok Társaságának (PLT) gazdasági ügyvezető igazgatója volt, ám a napokban az új lapvezetés eltávolította pozíciójából.

Dr. Nyerges Zsolt – aki 2011 óta volt a lapunkkal közös tulajdonosi körhöz tartozó Közgép Zrt. igazgatóságának elnöke – leköszönése után elmondta: „Mind szakmai, mind üzleti értelemben kiemelkedően eredményes évek állnak mögöttünk. Büszke vagyok a csapatunkra és arra, hogy a hidak, utak, vasútvonalak építésén keresztül az egész ország infrastrukturális fejlődéséhez hozzá tudtunk járulni. Minden vállalásunkat teljesítettük, mind a megrendelőink, mind a tulajdonosok felé, így ez a pillanat alkalmas arra, hogy a Közgép stratégiai és operatív vezetését új kezekbe adjuk át.”

Németh Miklós 2004 óta vezette a Közgép Zrt.-t, előbb a cég elnökeként, elnök-vezérigazgatójaként, majd vezérigazgatóként. A vállalat szakmai teljesítményét ez idő alatt számos hazai és nemzetközi díjjal ismerték el – írja a közlemény.

„Hálás vagyok azért, hogy részt vehettem az elmúlt évtized meghatározó nagyprojektjeinek megvalósításában, mint az Északi vasúti híd átépítése, a 86-os út építése vagy a Margit híd európai acélszerkezeti díjjal is kitüntetett felújítása. Úgy érzem, amire szerződtünk, sikerrel elvégeztük” – mondta el Németh.

 

 

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.