Villamosvezetőkből is óriási a hiány

MNO

2017. január 9., hétfő 11:13, frissítve: hétfő 11:26

Az autóbuszsofőrökhöz hasonlóan villamosvezetőkből is hiány van, ezért a Budapesti Közlekedési (BKV) Zrt. újra villamosvezetői képzésre csábít. Erre a távozó szakemberek pótlása, illetve a növekvő forgalmi elvárások miatt van szükség – közölte a Világgazdasággal a BKV. A lap szerint havonta két-három villamosvezető munkaviszonya szűnik meg nyugdíjazás, illetve egyéb okok miatt a BKV-nál, ahol jelenleg 880 főt alkalmaznak ilyen munkakörben.

A cég maga képezi ki az utánpótlást, jelenleg is toboroznak tanulókat, és mint állítják, a munkakör iránt „megfelelő az érdeklődés”.

Mint már többször beszámoltunk róla, a MÁV-nál is komoly gondokat okoz a munkaerőhiány. Olyannyira, hogy a Vasutasok Szakszervezete szerint rövid időn belül akár járatritkításokhoz is vezethet. Az érdekképviseletnél úgy becsülik, hogy jelenleg mintegy ezer munkavállaló hiányzik a vasúttársaságnál, ám nem látják megoldottnak a két éven belül nyugdíjba vonuló további 4 ezer ember pótlását sem.

 

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.